Mergi la conţinutul principal

17 ani de puscarie pentru ciobanul-criminal de la Oancea

In virsta de 35 de ani, Sandu Nita, ciobanul originar din satul Gurguieti, comuna Scortaru Nou, care in primavara acestui an si-a ucis colegul cu un briceag, in timpul unei altercatii spontane, a fost condamant la 17 ani de inchisoare plus 3 ani pedeapsa complementara constind in interzicerea unor drepturi, pentru comiterea infractiunii de omor. Intrucit condamnatul a declarat apel impotriva hotaririi pronuntate de judecatorii braileni, procesul va fi reluat la Curtea de Apel Galati.
Potrivit procurorului criminalist Marinela Cosnita, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, Sandu Nita si Constantin Glavan erau angajati ciobani la stina lui Toader Chirica, amplasata pe islazul localitatii brailene Oancea. In seara de 18 mai 2008, intre cei doi ciobani s-a iscat o cearta banala, in timpul caruia Nita i-a tras o palma colegului, iar acesta l-a injurat. In acel moment, inculpatul luase un bat ca sa mine oile in tarc, iar Glavan o furca, pentru a-i da fin calului. Si-a facut aparitia si proprietarul stinei, Chirica, insa conflictul era departe de a se fi incheiat. Potrivit anchetatorilor, in acel moment, cei doi ciobani se aflau la o distanta de 20 - 30 de metri unul fata de celalalt. Dupa ce a fost injurat, Sandu Nita a pus mina pe un bat si s-a indreptat catre rivalul sau, scotind totodata un briceag din buzunar. Observindu-l, Glavan a ridicat furca si a indreptat-o catre agresor. Ajuns in fata rivalului sau, inculpatul a prins furca cu mina stinga, iar cu mina dreapta, in care tinea briceagul, l-a lovit de mai multe ori in zona abdomenului. Lama cutitului i-a strapuns victimei pancreasul si i-a retezat aorta abdominala. Practic, Constantin Glavan nu mai avea nici o sansa. Anchetatorii spun ca, vazind ce se intimpla, stapinul stinei a sarit ca sa-i desparta pe ciobani, apoi l-a urcat pe ranit in masina si l-a adus la spital. La intrarea in Spitalul Judetean Braila, insa, Constantin Glavan a decedat. Au fost anuntate imediat Politia si Parchetul, care au demarat cercetarile pe raza satului Oancea, unde s-a intimplat nenorocirea. La scurt timp, autorul crimei a fost arestat preventiv, pentru o perioada de 29 de zile, la propunerea procurorului criminalist.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu