Mergi la conţinutul principal
Campania “Copii pentru părinţi. Georgiana are nevoie şi de tată!”

16.500 lei de la Şcoala Creangă pentru pompierul Viorel Dima

• Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” a organizat o strângere de fonduri pentru pompierul Viorel Dima, diagnosticat cu cancer • evenimentul a fost un succes, suma colectată fiind de aproape 16.500 lei

 

Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” Brăila, Asociaţia de Părinţi a unităţii de învăţământ şi Consiliul Şcolar al Elevilor a derulat în perioada 10-20 decembrie 2018, campania de strângere de fonduri pentru pompierul Viorel Dima,  diagnosticat cu cancer esofagian cu metastaze la ficat. Viorel Dima este tatăl elevei Georgiana Dima din clasa a VII-a C, iar colectivul şcolii a dorit să îi acorde o şansă la viaţă şi să îi dedice ediţia Târgului de Crăciun din acest an, de unde şi numele evenimentului: “Copii pentru părinţi. Georgiana are nevoie şi de tată!”.

Elevii de la nivel primar au lucrat podoabe pentru Crăciun pe care le-au vândut în cadrul târgului care a avut loc miercuri, 19 decembrie, activitate ce a ajuns la a III-a ediţie. Elevii de la ciclul gimnazial s-au implicat şi ei donându-şi banii de Secret Santa. Practic, în loc să îşi facă un cadou unui altuia, elevii au dorind să îi ofere pentru o cauză nobilă.

De asemenea, şi părinţii s-au alăturat demersului şi au făcut donaţii personale la şcoală, în urna special amenajată.

Astfel, în urma campaniei, s-a strâns suma de 16.419 lei, bani ce au fost înmânati pe 20 decembrie familiei Dima.

„Vă mulţumim, dragi părinţi, pentru susţinere şi generozitate şi vă dorim să vă bucuraţi în fiecare zi în familia dumneavoastră! Vă mulţumim, dragi elevi, pentru implicare şi pentru bucuria pe care aţi oferit-o! Să nu uitaţi că VIAŢA nu are preţ! Vă mulţumim, dragi colegi, pentru tot ce aţi făcut în susţinerea acestei campanii! Mulţumim tuturor celor care au înţeles că pot acorda o şansă vieţii! Vă dorim sărbători fericite şi sănătate! La mulţi ani!”, a declarat prof. Livica Băcanu, directoarea Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Brăila.

Reamintim că plt. adj. Viorel Dima, în vârstă de 43 de ani, angajat al ISU “Dunărea” Brăila a primit, la începutul toamnei, cumplita veste că suferă de cancer esofagian cu metastaze la ficat. În vară, acesta a resimţit mici dureri retrosternale, însă s-a dus la medic abia la începutul lunii septembrie. După cruntul diagnostic, a început calvarul, cu vizite la numeroşi doctori care nu-i dădeau nicio şansă să supravieţuiască. Totuşi, deşi medicii români insistau pe acest verdict necruţător, un medic oncolog din Austria, de la Spitalul “St. Josef Krankenhaus” Viena, i-a spus ceea ce nu spera să mai audă: există o şansă la viaţă, însă tratamentul este extrem de costisitor, fiecare cură de citostatice costând între 6.000 şi 8.000 euro. În prima parte a terapiei este nevoie de patru şedinţe cu citostatice, ceea ce s-ar traduce printr-un efort financiar de 24.000-32.000 euro, o sumă extraordinar de mare pentru familia şi apropiaţii pacientului. Dacă şedinţele vor da rezultatele aşteptate, există şanse mari ca Viorel să fie supus unei operaţii. În caz contrar, curele de citostatice se vor prelungi cu încă două şedinţe. Singura certitudine este faptul că oricare din cele două variante costă foarte mulţi bani.

După cum v-am mai informat, toţi cei care vor să doneze bani pentru tratamentele costisitoare de care are nevoie plutonierul Dima găsesc pe reţeaua de socializare Facebook o pagină de donaţii online, link-ul fiind: https://www.facebook.com/donate/189713618584579/2061086394005554/

Există şi alternativa contului bancar deschis la BRD, pe numele soţiei Dima Loredana Adriana.

Cont în LEI: RO26BRDE090SV54344450900

Cont EURO: RO22BRDE090SV54344530900

Din puţinul dumneavoastră, donaţi! Georgiana are nevoie de tată!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro