Mergi la conţinutul principal

16 ani de închisoare pentru septuagenara acuzată că şi-a ucis fratele prin strangulare

* la data de 18 martie, judecătorii Tribunalului Brăila au dat sentinţa faţă de inculpata M.D., în vârstă de 73 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor în condiţiile violenţei în familie

 

 

 

Septuagenara acuzată că şi-a ucis fratele prin strangulare şi-a primit sentinţa. Judecătorii Tribunalului Brăila au condamnat-o pe inculpata M.D., în vârstă de 73 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor în condiţiile violenţei în familie. Aceasta a primit 16 ani închisoare, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi. Pedeapsa nu este defintivă şi poate fi atacată cu apel. „Condamnă pe inculpata M. D. la pedeapsa principală de 16 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor în condiţiile violenţei în familie. Aplică inculpatei, pe lângă pedeapsa principală de 16 ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de lege (...) dreptul de a comunica direct sau indirect cu membrii de familie ai victimei pe o durată de 3 ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale a închisorii. Menţine măsura arestării preventive a inculpatei. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatei durata reţinerii de 24 de ore de la data de 21.02.2020 – la data de 22.02.2020, precum şi durata arestării preventive de la data de 12.03.2020 la zi. Ia act de aceea că persoanele vătămate  nu s-au constituit părţi civile în prezenta cauză. Ia faţă de inculpata M. D. măsura de siguranţă a obligării la tratament medical până la însănătoşire ori până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Dispune păstrarea până la soluţionarea definitivă a cauzei, a mijloacelor de probă ridicate cu ocazia efectuării cercetărilor penale conţinând probe biologice şi obiecte care prezintă urme biologice. Obligă pe inculpată la plata sumei de 3.473 lei  reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată de Tribunalul Brăila la şedinţa din 18 martie.

Septuagenara acuzată că şi-a ucis fratele prin strangulare nu a reuşit să scape de judecată, măsurile şi excepţiile invocate în cauză fiind respinse de instanţă.

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatei de 73 de ani, din municipiul Brăila, acuzată că şi-a ucis fratele prin strangulare, în apartamentul din cartier Obor în care locuiau împreună. La jumătatea lunii februarie a anului trecut, un bărbat a anunţat că şi-a găsit fratele de 70 de ani mort în locuinţă, iar poliţiştii şi procurorii au reţinut-o pe sora celui decedat care era suspectă de infracţiunea de omor. Numai că instanţa nu a dispus arestarea acesteia, ea fiind cercetată sub control judiciar. La scurt timp însă, măsura a fost înlocuită cu arest preventiv, femeia acuzată de omor fiind şi acum în spatele gratiilor.

După cum se arată în rechizitoriul procurorului de caz, la data de 18 februarie 2020, fratele suspectei a fost găsit decedat ca urmare a unei acţiuni de sufocare - strangulare a gâtului, rezultând din investigaţii suspiciunea rezonabilă că sora sa ar fi autoarea faptei. Potrivit anchetatorilor, la data de 18 februarie 2020, după ora 21.00, inculpata M.D. a agresat fizic victima - fratele său, în vârstă de 70 de ani, respectiv l-a sufocat prin strangulare cu un laţ moale (posibil cearşaf sau alt material textil, cum ar fi prosop, cămaşă, eşarfă). A rezultat decesul victimei.

Din cercetările efectuate de poliţişti, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, a rezultat că victima şi inculpata locuiau de 16 ani împreună, femeia fiind nemulţumită de faptul că nu putea să scape de fratele său, respectiv să îl facă să plece din imobil. La data de 18 februarie 2020, arată anchetatorii, inculpata M.G. şi-a anunţat câţiva vecini despre faptul că fratele său este dezbrăcat în locuinţă şi vorbeşte incoerent, astfel că a fost anunţat SMURD-ul, iar personalul medical a sosit în scurt timp şi a constatat că bărbatul era conştient şi respira normal. Pacientul a refuzat să fie dus la spital pentru mai multe investigaţii.

Potrivit procurorului, coroborând datele din dosar, s-a concluzionat că acţiunea de sugrumare a victimei a avut loc după plecarea echipajului SMURD. Inculpata a declarat că fratele era o povară pentru ea, ba chiar le-ar fi cerut celorlalţi fraţi să îl ia din casa ei. Potrivit procurorului, inculpata a încercat să inducă în eroare organele judiciare, spunând că în data de 19 februarie 2020, fratele ar fi fost încă în viaţă, ba chiar a fost vizitat de un alt frate, ceea ce nu s-a confirmat. Pe parcursul cercetărilor, inculpata a negat concluziile actului medico-legal şi a afirmat în mod repetat că acesta s-a sugrumat singur.

Acum prima instanţă a decis pedeapsa pentru septuagenara acuzată de omor, însă dacă în cauză va fi formulat apel dosarul va fi trimis la Curtea de Apel Galaţi, unde se va da sentinţa finală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro