Mergi la conţinutul principal
Donații de aproape 1.000.000 lei

15.000 de oameni ajutați de parohii de la începutul pandemiei

* până la data de 9 aprilie 2020, Arhiepiscopia Dunării de Jos a făcut donații de 937.673 lei, incluzând măști, mănuși și aparatură medicală achiziționată din salariile ierarhului și a preoților * au fost ajutate, de asemenea, persoanele aflate în carantină și în izolare, bătrâni și familii cu mulți copii

 

Valoarea totală a ajutoarelor oferite de parohiile din județele Brăila și Galați de la începutul pandemiei și până pe data de 9 aprilie 2020 inclusiv însumează 937.673 lei, precizează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

„Având în vedere că, începând cu data de 16 martie, în ţară a fost declarată stare de urgenţă, ca urmare a creşterii riscului de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, precum şi faptul că în cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, Galaţi şi Brăila, au fost şi sunt foarte multe persoane plasate în carantină, persoane izolate la domiciliu - unii fiind bătrâni şi cu posibilităţi materiale reduse - precum şi familii nevoiaşe cu mulţi copii, Arhiepiscopia Dunării de Jos, la iniţiaţiva şi cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Casian, a desfăşurat o serie de programe misionare şi social-filantropice care au constat în oferirea de sprijin spiritual şi material”, a precizat părintele consilier Rareș Bucur, din cadrul Eparhiei.

Astfel, în perioada pandemiei, în toată Arhiepiscopia Dunării de Jos, au fost ajutate 14.979 de persoane, prin implicarea a nu mai puțin de 195 de unităţi bisericeşti. Până la data de 9 aprilie 2020, spun statisticile puse la dispoziție de Arhiepiscopie, valoarea ajutoarelor acordate a fost de 713.732 lei.

Totodată, pentru achiziţionarea unor aparate de ventilaţie mecanică - atât de necesare în spitalele din Brăila și Galați - la salariul integral donat de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, au contribuit și preoţii din protoieriile eparhiei, care au donat sume importante din salarii, precum şi alţi binefăcători, suma totală colectată până la data de 9 aprilie 2020 fiind de 223.941 lei, precizează sursa citată. Rezultă că valoarea totală a ajutoarelor oferite de ierarh și de preoții din Brăila și Galați este de 937.673 lei. Iar altruismul slujitorilor Bisericii nu se oprește aici. 

„Activităţile filantropice vor continua în perioada următore, iar cei care doresc să sprijine eforturile Arhiepiscopiei Dunării de Jos, de ajutorare a semenilor aflaţi în suferinţe şi nevoi, pot contribuiţi în contul:

RO98 RNCB 0141 0328 6409 0098, titular cont: Arhiepiscopia Dunării de Jos, CUI 3127395, deschis la Banca Comercială Română, Su­cursala Galaţi”, se precizează în Comunicatul Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro