O nouă pădurice va prinde viaţă pe malul Siretului, în zona satului Cotul Lung. Asta datorită celor 18 elevi voluntari de la Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci", care au plantat zilele trecute 150 de salcâmi. Acţiunea a fost organizată de prof. Manuela Gheorghiu şi s-a desfăşurat în parteneriat cu Ocolul Silvic Cerna.
Deşi au ţinut pentru prima dată un hârleţ în mână, elevii de clasa a IX-a s-au descurcat să planteze cei 150 de copaci. După munca de plantare, voluntarii s-au recreat la un grătar, iar seara au continuat-o pe acorduri muzicale şi dansuri. Noaptea şi-au petrecut-o dormind în corturi, fiind o experienţă nouă pentru mulţi dintre ei.
Siguranţa participanţilor a fost asigurată de lucrători de la Jandarmerie, care au patrulat în zonă.
Deşi aveau în plan să facă un foc de tabără, din cauza vântului puternic şi pentru a evita un eventual incendiu, organizatorii au renunţat la idee.
Elevii s-au arătat extrem de încântaţi de întreaga activitate, singura lor supărare fiind că nu au mai stat încă o zi.
Pe viitor, cei de la Colegiul "Gh. M. Murgoci" vor să continue colaborarea cu Ocolul Silvic Brăila şi să desfăşoare şi alte activităţile de înverzire în judeţ.
Reabilitarea DN 23 - Cotu Lung, în programul de investiţii al CJ pentru 2016
Asta a afirmat Silviu Nisipeanu, şeful Direcţiei Tehnice a CJ Brăila, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare. La cererea consilierilor judeţeni, directorul a prezentat un sumar al câtorva drumuri ce vor fi reabilitate în 2016, ocazie cu care a indicat şi o porţiune din DJ 255A. Un drum strategic pentru judeţ, deoarece reprezintă cea mai scurtă rută între Dunăre şi Siret şi poate fi folosit ca drum de ocolire a municipiului. Mai exact, Nisipeanu a punctat că porţiunea dintre satul Cotu Lung - DN23 (km 26 - 30) a fost prinsă în programul de investiţii pentru dezvoltare al CJ Brăila în 2016, subliniind că drumul va fi modernizat. "Modernizare însemnând transformare din piatră în covor asfaltic", a afirmat sursa citată.