Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

150 de familii din satele afectate de gripa aviara au primit ajutoare de la Biserica

Centrul Eparhial Galati, in colaborare cu Protopopiatele Braila, Faurei si Insuratei, a initiat un amplu program de ajutorare a populatiei rurale din Baragan, care a avut de suferit de pe urma carantinei impuse de prezenta in zona a virusului gripei aviare. Cu ajutorul credinciosilor din parohii, Biserica a reusit sa adune si sa distribuie mai multor familii sarace din localitatile Ciocile, Dudescu, Scarlatesti si Zavoaia alimente de baza - zahar, ulei, faina, orez etc. - precum si carne de pasare si produse din carne. Ajutoarele au ajuns la peste 150 de familii din zonele afectate de carantina, impreuna cu un cuvint de imbarbatare, trimis credinciosilor de Ierarhul de la Galati, PS Casian Craciun, initiatorul actiunii filantropice.
O alta actiune demarata de Episcopia Dunarii de Jos, de aceasta data in colaborare cu SC "Metex" SA, a vizat ajutorarea satenilor din Insula Mare a Brailei. 250 de familii din Frecatei, Titcov, Agaua si Rata Balti au primit pachete cu imbracaminte si incaltaminte, afara de alte 100 de familii din Roscani, judetul Galati. Actiuni similare au fost organizate pentru 300 de saraci din 16 localitati arondate Eparhiei Dunarii de Jos, inclusiv Urleasca, Gemenele, Plopu si Bordei Vrede, precizeaza surse oficiale bisericesti. Valoarea totala a ajutoarelor acordate a fost de 150.000 de RON.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii