Mergi la conţinutul principal

15 posturi de directori de şcoli au rămas vacante

• după finalizarea concursului, cu o singură excepţie, funcţiile rămase libere sunt la şcolile din judeţ • posturile vor fi ocupate prin detaşare în interesul învăţământului, în urma unei selecţii

 

După finalizarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar din Brăila, sesiunea iunie-august 2017, 15 posturi au rămas vacante, majoritatea în mediul rural.

Potrivit listei afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, în municipiu, singurul post rămas neocupat este cel de adjunct de la Liceul cu Program Sportiv. La unităţile de învăţământ din judeţ au rămas vacante următoarele posturi: grădiniţa cu program normal Însurăţei - director; Şcoala Gimnazială Beteştii de Jos - adjunct; Bordei Verde - director; Dudeşti - adjunct; Galbenu - adjunct, Gropeni - director; Roşiori - director şi adjunct; Stăncuţa - adjunct; “Al. Vechiu” Zăvoaia - director şi adjunct; Viziru - adjunct; Liceul Tehnologic  Însurăţei - adjunct; Liceul “Matei Basarab” Măxineni - adjunct.

Reamintim că în această sesiune, la Brăila, au fost scoase la concurs 53 de posturi, adică 24 pentru directori şi 29 pentru adjuncţi. Funcţiile au fost vacante în cadrul a 44 de unităţi de învăţământ, 17 din municipiu şi 27 din judeţ. 

 

Directorii vor fi numiţi prin detaşare, în urma unei selecţii

Aşa cum prevede metodologia, în funcţiile de director sau de adjunct rămase vacante, conducerea interimară va fi asigurată, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, de un cadru didactic titular numit prin detaşare în interesul învăţământului. Totuşi, sesiunea aceasta aduce o noutate importantă. Potrivit unei decizii a Ministerului Educaţiei, numirea prin delegaţie în interesul învăţământului se va face tot printr-un concurs. Concret, profesorii care vor să ocupe un fotoliu de director vor depune, în scris, o cerere în care îşi vor exprima opţiunile pentru unităţile de învăţământ şi funcţiile de care sunt interesaţi. Cererile se vor depune la sediul inspectoratului, până pe data de 17 august. Ulterior, aceştia vor susţine un interviu în faţa unei comisii.

“În vederea numirii prin detaşare în interesul învăţământului, cu prioritate, într-o funcţie de director sau director adjunct din unităţile de învăţământ rămase vacante după concurs, în perioada 21-22 august 2017, cadrele didactice înscrise în Registrul naţional al experţilor în management educaţional, vor susţine un interviu, în faţa unei comisii constituite din trei membri ai consiliului de administraţie al Inspectoratului şcolar, în cadrul căruia vor prezenta planul operaţional pentru anul şcolar 2017-2018 al unităţii de învăţământ pentru care şi-au exprimat opţiunea şi le vor fi testate cunoştinţele privind legislaţia şcolară raportată strict la specificul şi nivelul unităţii de învăţământ pentru care au optat prin adresarea a trei întrebări de către membrii comisiei”, se precizează într-o notă transmisă de Ministerul Educaţiei şi publicată pe site-ul ISJ Brăila.

Durata interviului este de maximum 20 de minute şi se evaluează conform unor criterii şi punctaje stabilite de Ministerul Educaţiei, publicate de asemenea pe site-ul Inspectoratului. Punctajul maxim este de 30 de puncte, iar punctajul minim de promovare a interviului este de 21 de puncte.

“Până pe 17 august, cadrele didactice care fac parte din corpul naţional de experţi în managementul educaţional pot depune o cerere în care îşi exprimă intenţia de a ocupa unul din cele 15 posturi vacante. Deci nu îi vom numi noi, ci îşi vor exprima ei opţiunea de a candida pentru funcţia de director. Pe 18 august vom afişa programarea candidaţilor pentru susţinerea interviului. Dacă şi după această etapă vor rămâne posturi libere, inspectorul şcolar general va fi numi directorii pe acele funcţii, cu menţiunea că se vor avea în vedere respectarea mai multor criterii stabilite de Ministerul Educaţiei, aşa cum se regăsesc ele în nota transmisă de Minister”, ne-a declarat Dan Gheorghiţă, inspector şcolar general adjunct.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro