Skip to main content

15 martie - data limita pentru depunerea declaratiilor de stoc

Reprezentantii Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) - Sucursala Braila atrag atentia operatorilor economici braileni ca 15 martie este data limita pina la care pot depune declaratiile de stoc.
Conform Ordinului ministrului Agriculturii nr. 5/2007, declaratiile de stoc sint obligatorii pentru 80 de produse, de la carne, preparate sau conserve din carne, lapte sau produse din lapte, cereale, zahar si derivate, legume, oua, ciuperci si pina la ananas, mandarine, alcool etilic etc. Ordinul mai sus mentionat precizeaza lista acestora si cantitatile considerate "stoc normal de report".
Declaratiile se transmit pina la data de 15 martie 2007 inclusiv, pe suport de hirtie si electronic, prin e-mail sau discheta. Stocurile excedentare trebuie eliminate pina la 30 aprilie 2008 inclusiv.
"In Ordinul nr. 5 este prezentata lista cantitatilor specifice ale
produselor agroalimentare detinute in stoc la 1 ianuarie 2007, a
caror depasire creeaza obligatia transmiterii declaratiilor.
Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 36 din 18 ianuarie
2007, si a intrat in vigoare la data publicarii. Formularele pot fi ridicate de la noi sau se pot obtine de pe site-ul Ministerului Agriculturii, sectiunea APIA. Sintem ingrijorati deoarece, in ciuda campaniei de informare, pina la acest moment, am primit o singura declaratie de la un operator de pe filiera zaharului. Noi apreciem ca la nivel de judet ar trebui depuse circa 100 de declaratii", a precizat Marilena Brincusi, consilier superior in cadrul APIA Braila.
Obligatia eliminarii oricarui stoc de produse agroalimentare care
depaseste cantitatea considerata "stoc normal de report" este
prevazuta in Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea
Europeana.
Masura a fost impusa pentru a preveni perturbarea functionarii
pietelor agricole europene si distorsionarea fluxurilor comerciale
intracomunitare, si in scopul descurajarii operatorilor economici
interesati in tranzactii speculative cu produse agroalimentare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu