Mergi la conţinutul principal

15 mai - Ziua internationala a familiei

Astazi, in intreaga lume, este sarbatorita Ziua Internationala a Familiei. In acest context, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) organizeaza actiuni menite a sublinia importanta si rolul familiei in cresterea, ingrijirea si educarea copilului. Incepind cu ora 11.00 au loc intilniri intre copiii protejati de asistentii maternali si familiile acestora, la sediul Centrului de Asistenta Maternala Profesionista din str. Ana Aslan nr. 20. Scopul actiunii este acela de a consolida relatia dintre copiii care beneficiaza de masuri de protectie speciala si parintii acestora. Motto-ul actiunilor din acest an este "Fiecare copil are nevoie de o familie", mesaj menit a atrage atentia parintilor ca masurile de protectie din cadrul institutiei au caracter temporar. Tot cu acest prilej reprezentantii DGASPC organizeaza actiuni de promovare a adoptiei. Astfel, acestia organizeaza intilniri intre familiile atestate sa poata adopta si cele care deja au adoptat copii, pentru a face schimb de experienta deoarece adoptia este un eveniment major atit in viata copiilor, cit si in viata adultilor. "La discutii vor fi prezenti de asemenea, minorii protejati de asistentii maternali si specialistii din cadrul institutiei noastre. In 2006 au fost atestate 20 de familii in vederea posibilitatii de a adopta, iar in 2007, 13 familii. Cei mici vor primi sucuri si dulciuri din partea noastra", ne-a declarat Simona Cimpoae, purtator de cuvint al DGASPC. Reprezentantii institutiei vor distribui in municipiu materiale informative referitoare la drepturile si obligatiile parintilor, ale copiilor si serviciile dezvoltate de DGASPC in domeniul protectiei familiei si a minorului.
Precizam ca in 1993, Adunarea Generala a ONU a decis ca ziua de 15 mai sa fie sarbatorita drept Ziua Internationala a Familiei prin rezolutia 47/237 din 20 septembrie. In 1989, aceeasi adunare a proclamat anul 1994 ca An International al Familiei. Ziua de 15 mai este prilejul cu care sint sensibilizati oamenii, dar si institutiile in legatura cu problemele cu care se confrunta familia in prezent.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu