Mergi la conţinutul principal

14 apartamente, locuinţe sociale, au fost predate la cheie

Municipalitatea a inaugurat, ieri, un imobil reabilitat pentru amenajarea de locuinţe sociale de calitate. Este vorba despre clădirea nr. 12, de pe Strada Ancorei, care a fost recondiţionată prin fonduri europene, ca urmare a unui parteneriat între Ministerul Dezvoltării şi Primăria Brăila, prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. Durata implementării proiectului început pe 10 mai 2014 a fost de 19 luni şi 21 de zile, după cum au informat reprezentanţii Direcţiei de Strategii a municipiului. Deşi, iniţial, contractul de finanţare a fost 3.274.917 lei, din care 2.603.498 lei fonduri europene, 571.894 lei contribuţia bugetului naţional şi 99.523 lei - Primăria Brăila, trebuie precizat că, în cele din urmă, valoarea finală a proiectului a fost de 1.661.607 lei. "S-a făcut o consolidare a imobilului, s-a recompartimentat. Sunt un număr de 14 apartamente, 13 cu o cameră, 1 cu două camere. Suprafeţele utile sunt destul de generoase. La apartamentele cu o cameră sunt minim 42 mp, la cel cu două camere o suprafaţă de 72 mp", a afirmat Mirela Popescu, manager de proiect din partea Direcţiei de Strategii a Municipiului Brăila. Prezent la inaugurarea clădirii, primarul Aurel Simionescu a ţinut să precizeze că municipalitatea a derulat acest proiect, alături de altele asemănătoare, în încercarea de a schimba imaginea zonei portului. Chiar şi aşa, trebuie subliniat că spaţiul din spatele clădirii rămâne în continuare unul deplorabil, lucru remarcat şi de edilul-şef. "Este un proiect pe care l-am avut suplimentar la Planul Integral de Dezvoltare Urbană. Am încercat, într-o corelare cu un alt proiect pe care încercăm să îl finalizăm cât de curând, să dăm acestei zone o altă imagine. După cum aţi văzut, pe nişte lucruri private mai avem de muncit. Dar dincolo de a oferi oamenilor nişte condiţii, cu totul altele decât cele care erau înainte, vrem să oferim şi o imagine pentru Brăila. Pentru că aici este portul şi au început să oprească vasele de pasageri la Brăila. Probabil că în viitor lucrurile vor continua şi toată această zonă va trebui să fie una deosebită, elegantă, pentru intrarea în oraş", a declarat Simionescu. De asemenea, după ce a făcut un tur al clădirii, primarul le-a cerut chiriaşilor să menţină aspectul imobilului pe cât posibil şi să îşi plătească la timp cheltuielile de întreţinere, astfel încât să nu acumuleze datorii.
Trebuie precizat că pe lângă primarul Aurel Simionescu şi directorii instituţiilor deconcentrate implicate în proiect, la eveniment au fost prezenţi: preşedintele CJ Brăila, Ionel Epureanu, vicepreşedintele Viorel Mortu, consilierul municipal PNG Ionel Alexandru, dar şi deputatul PSD Marian Dragomir. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, la inaugurare au fost chemaţi toţi parlamentarii brăileni, însă doar acesta a dat curs invitaţiei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro