Mergi la conţinutul principal

135 candidaţi pentru posturi de directori în şcoli

• după încheierea perioadei de analiză a dosarelor profesorilor înscrişi, din 148 de dosare, au fost admise 135, restul de 13 fiind respinse • 12 profesori s-au arătat interesaţi să ocupe funcţia de director la mai multe şcoli • unităţile de învăţământ unde sunt mai mulţi candidaţi pe loc sunt Liceul “Panait Istrati”, Liceul “C. Angelescu” Ianca şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Brăila • după respingerea dosarelor, numărul şcolilor fără niciun candidat înscris a crescut de la 14 la 18

 

S-au stabilit profesorii care vor participa la probele concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila a publicat lista candidaţilor admişi şi a celor respinşi, în urma etapei de analiză a dosarelor încărcate electronic pe platforma dedicată.

Astfel, din 148 de dosare, au fost admise 135, restul de 13 fiind respinse. Printre cei admişi se numără profesori care s-au arătat interesaţi să ocupe o funcţie de director la una, două sau chiar trei şcoli. De asemenea, concurenţă mare este la Liceul “Panait Istrati”, Liceul “C. Angelescu” Ianca şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă, acolo sunt 3, ba chiar 4 candidaţi pe loc.

Dacă după încheierea perioadei de înscrieri numărul şcolilor fără candidaţi interesaţi să participe era de 14, în urma analizării dosarelor numărul lor a crescut la 18. De asemenea, dacă până acum erau 94 de şcoli pentru care se candida, după ce unele dosare au fost respinse, numărul a scăzut la 90.

Profesori înscrişi la mai multe şcoli

Uitându-ne pe lista candidaţilor admişi, observăm că sunt dascăli care s-au înscris să candideze pentru funcţia de director la mai multe unităţi de învăţământ. Spre exemplu, Roxana Iuliana Bordei s-a înscris pentru postul de director de la Şcoala Gimnazială Ciocile şi la cel de la Şcoala Roşiori. Valentina Duca a fost admisă să participe la concurs pentru postul de director de la Şcoala “Dimitrie Cantemir” Brăila şi de la Şcoala Cazasu. Carmen Grădeanu s-a înscris pentru postul de director de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 36 Brăila şi nr. 51. Mariana Mona Marcu s-a înscris pentru postul de director de la Colegiul Tehnic “Panait Istrati” şi cel de la Liceul Tehnologic “Gh. K. Constantinescu”. Steluţa Mirela s-a înscris la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Brăila şi la grădiniţa cu program prelungit nr. 36 Brăila. Mirela Mocanu poate concura pentru funcţia de director de la grădiniţele cu program prelungit nr. 48 şi 49 Brăila. Aura Muşat s-a înscris la Colegiul Tehnic “Panait Istrati” şi Şcoala “I. L. Caragiale”. Diana Mândreanu s-a înscris la CJRAE şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Brăila. Adriana Otilia Teodoroiu la Şcoala “Radu Tudora” şi Şcoala Gimnazială Traian. Doiniţa Zafiu candidează pentru funcţia de director şi director adjunct de la Liceul Economic “Ion Ghica”, iar Mirela Epureanu pentru postul de director şi adjunct de la Liceul “Constantin Angelescu” Ianca.

Liviu Mihai Negoiţă a fost admis la trei şcoli. Astfel el va da concurs pentru postul de director de la Liceul “N. Angelescu” Ianca, Şcoala “Aurel Horneţ” Tudor Vladimirescu şi Şcoala “Dimitrie Cantemir” Brăila.

Şcolile cu mai mulţi candidaţi pe post

Unităţile şcolare unde există concurenţă pentru postul de director sunt: Colegiul “N. Bălcescu” - 2 candidaţi, Colegiul Economic “Ion Ghica” - 2, “N. Oncescu” Ianca - 2, “C. D. Neniţescu” - 2, “C. Angelescu” Ianca - 3, Colegiul “Panait Istrati” - 3, Şcoala “Radu Tudoran” - 2, Şcoala “I. L. Caragiale” - 2, Şcoala Roşiori - 2, grădiniţele nr. 36, 37, 48 şi 49 - 2. La Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Brăila  va fi cea mai mare concurenţă, aici fiind admişi la concurs 4 candidaţi.

13 dosare respinse

În urma analizei dosarelor încărcate pe platforma dedicată, 13 dintre ele au fost respinse deoarece nu conţineau toate documentele cerute. Este vorba despre profesori care s-au arătat interesaţi să ocupe un post de director la Liceul “M. Basarab” Măxineni, Colegiul “Ion Ghica”, Şcoala Gimnazială “Al. Puskin”, “Vasile Alecsandri”, “N. Kazantzaki”, Şcoala Bărăganul, Şuţeşti - 2 candidaţi respinşi, “A. Vechiu” Zăvoaia, Bordei Verde şi Şcoala Unirea.  La acestea se adaugă alte două dosare pentru posturile de adjunct de la şcolile din Şuţeşti şi Unirea.

Şcoli fără niciun candidat înscris

Imediat după încheierea perioadei de înscriere la concursul de directori, în judeţul Brăila 14 unităţi de învăţământ nu aveau candidaţi. După etapa de analiză a dosarelor profesorilor, deoarece au existat respinşi, numărul şcolilor fără candidaţi a ajuns la 18. În mediul urban este vorba despre liceele “Cerna” şi “Brâncoveanu”, şcolile “Fănuş Neagu”, “N. Kazantzaki” şi “Al. Puskin”, grădiniţele din Ianca şi Însurăţei. În mediul rural fără candidaţi la ocuparea postului de director sunt şcolile: Berteştii de Jos, Dudeşti, Frecăţei, Gropeni, Lanurile, Plopul, Stăncuţa, Victoria, Bordei Verde şi Bărăganul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro