Mergi la conţinutul principal

13 cu noroc pentru lotul național de Karate Shotokan SKDUN

•  13 sportivi brăileni pregătiți de senseii Sebastian Cazan și Florin Nichifor au triumfat din nou, de data aceasta la ediția a XIII- a a Campionatului European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN, obținând 28 de medalii • au participat peste 1000 de sportivi din 21 de țări europene

 

În perioada 11 – 14 aprilie 2024 în Debrecen, Ungaria, a avut loc a 13-a ediție a Campionatului European de Karate Shotokan SKDUN, competiție destinată sportivilor de top – centuri maro și centuri negre. În același timp a avut loc și cea de-a 13 a ediție a Cupei Europene de Karate Shotokan SKDUN, competiție destinată centurilor colorate (albe, galbene, portocalii, verzi și albastre).

România a participat cu un lot numeros de sportivi, obținând la finalul competițiilor locul 1 în clasamentul general al națiunilor atât la Campionatul European de Karate Shotokan SKDUN 2024 cât și la Cupa Europeană de Karate Shotokan SKDUN 2024.

Așa cum ne-au obișnuit și în anii precedenți, cei 13 karatiști s-au întors cu medalii, pentru 5 dintre ei cântând imnul național al României. Sportivii brăileni au urcat pe podium de 28 ori, obținând 5 medalii de aur, 8 de argint și 15 de bronz.

 

Maria Rebeca TATU

medalie de aur – kata individual juniors, 16 – 17 ani, feminin, 6 kyu

medalie de aur – duo kata team seniors, +16 ani, feminin, 6 – 4 kyu

medalie de bronz – kihon ippon kumite juniors, 16 – 17 ani, feminin, 6 – 4 kyu, + 55 kg

medalie de bronz – jiyu kumite juniors, 16 – 17 ani, feminin, 6 – 4 kyu, + 55 kg

 

Mara Ioana NICHIFOR

medalie de aur – kihon ippon kumite seniors, 18 – 39 ani, feminin, 9 – 7 kyu

medalie de argint – sanbon kumite seniors, 18 – 39 ani, feminin, 9 – 7 kyu

medalie de argint – kata individual seniors, 18 – 39 ani, feminin, 9 – 7 kyu

 

Bianca Alessia POPAZOLU

medalie de aur – duo kata team seniors, +16 ani, feminin, 6 – 4 kyu

medalie de bronz – jiyu kumite juniors, 16 – 17 ani, feminin, 6 – 4 kyu, - 55 kg

medalie de bronz – kihon ippon kumite juniors, 16 – 17 ani, feminin, 6 – 4 kyu, - 55 kg

 

Miruna Elena TABAC

medalie de argint – duo kata team seniors, +16 ani, feminin, 9 – 7 kyu

medalie de bronz – kihon ippon kumite juniors, 16 – 17 ani, feminin, 9 – 7 kyu

medalie de bronz – sanbon kumite juniors, 16 – 17 ani, feminin, 9 – 7 kyu

medalie de bronz – kata individual juniors, 16 – 17 ani, feminine, 9 – 7 kyu

 

Cleopatra CODREANU

medalie de argint – duo kata team seniors, +16 ani, feminin, 9 – 7 kyu

medalie de bronz – sanbon kumite juniors, 16 – 17 ani, feminin, 9 – 7 kyu

medalie de bronz – kihon ippon kumite juniors, 16 – 17 ani, feminin, 9 – 7 kyu

 

 

 

Cornel Ionuț IONIȚĂ

medalie de aur – duo kata team cadets, 14 – 15 ani, mixed, 9 – 7 kyu

medalie de argint – kata individual, cadets + juniors, 14 – 17 ani, masculin, 9 – 7 kyu

medalie de bronz – kihon ippon kumite, cadets + juniors, 14 – 17 ani, masculin, 9 – 7 kyu

 

Mihai Alexandru CHETRONIE

medalie de argint – kata individual juniors, 16 – 17 ani, masculin, 6 kyu

 

Augustin Cristian DRĂGAN

medalie de argint – kihon ippon kumite minicadets, 12 – 13 ani, masculin, 7 kyu

 

Andrei Cristian TATU

medalie de argint – kihon ippon children, 10 – 11 ani, masculin, 9 – 8 kyu

medalie de bronz – duo kata team children, 10 - 11 ani, masculin, 9-7 kyu

medalie de bronz – kata individual children, 10 -11 ani, masculin, 9 – 8 kyu

 

David Gabriel TACEA

medalie de bronz – duo kata team children, 10 - 11 ani, masculin, 9-7 kyu

 

Chiar dacă nu a urcat pe podium, a avut o evoluție apreciată sportivul Andrei Plopeanu, fiind debutant la centura maro 3 kyu, concurând pentru prima oară la Campionatul European, față de ceilalți colegi de club care au concurat la Cupa Europei.

Pentru prima oară, la categoria veterani echipe au concurat la kata sincron masculin, în aceeași echipă, mentorul și 2 elevi, aceștia reîntâlnindu-se după 30 de ani, timp în care au avut cluburi afiliate la federații diferite. La acest Campionat European, echipa de karateka veterani brăileni, Sebastian CAZAN (52 ani), Florin NICHIFOR (49 ani), Vasile PRICOB (69 ani - mutat la Cugir), au fost medaliați, ocupând locul 3 al podiumului.

“Familia KARATE TSUNAMY BRĂILA e formată din sportivi, părinți, bunici, colaboratori dedicați aceluiași scop: educarea tinerei generații pentru o viață sănătoasă și depășirea  oricăror obstacole, iar scopului nostru s-au alăturat și oameni de afaceri care au susținut financiar o parte din deplasare. Ne vom antrena pentru ridicarea continuă a ștachetei impusă în artele marțiale”, au declarat cei doi sensei, Sebastian Cazan și Florin Nichifor.

Delegația României din care au făcut parte arbitri, antrenori și sportivi de la cluburile membre ale Federației Române de Arte Marțiale a fost susținută și de marea campioană europeană, mondială și olimpică, doamna Gabriela Szabo, invitată de onoare alături de alte personalități la acest eveniment sportiv internațional.

"O competiție foarte reușită cu meciuri foarte echilibrate și sportivi bine pregătiți! SKDUN se afirmă ca o Federație Internațională serioasă și devine din ce în ce mai importantă în lumea karate-ului mondial“ a declarat shihan Aurel Pătru, centura neagra 8 Dan.

Departamentul de Karate SKDUN este parte componentă a Federației Române de Arte Marțiale (FRAM), prima federație de profil înființată în 1990. Acest departament este afiliat la nivel internațional la Federația Internațională Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN).

Începând cu anul 2001, Karateul SKDUN din România, a cunoscut o permanentă evoluție și a obținut numeroase și valoroase rezultate la nivel internațional, promovând sportul românesc. Departamentul se mândrește cu numeroși instructori, antrenori și sportivi de valoare, mulți dintre ei obținând titlul de antrenor emerit, maestru al sportului sau maestru emerit al sportului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro