Expoziţia a fost prezentată de dr. Stănică Pandrea, şeful secţiei de arheologie a muzeului brăilean şi de directorul adjunct, dr. Valeriu Sârbu, care a condus şantierele de la Gradiştea, Covasna şi Pietroasa Mică şi a participat la celelalte şantiere. "Expoziţia reuneşte, pentru prima dată, piese reprezentative descoperite în şapte situri importante, situate de-o parte şi de alta a lanţului montan al Carpaţilor de Curbură, respectiv pe cele de la Cârlomăneşti - Cetăţuie şi Pietroasa Mică - Gruiu Dării, din judeţul Buzău, Olteni - Cariera de nisip şi Covasna - Cetatea Zânelor, judeţul Covasna, Racoş -Tipia Ormenişului şi Piatra Detunată, jud. Braşov. Cele şapte situri prezintă, prin artefactele descoperite, atât omogenitatea culturii daco-getice, cât şi diversitatea rezultată din manifestările economice, sociale şi spirituale locale. În expoziţie mai sunt prezente, prin replici sau piese originale, două tezaure din argint aurit, unul de la Sâncrăieni, jud. Harghita şi altul de la Surcea, jud. Covasna, reprezentative atât pentru măiestria artizanilor, cât şi pentru arta figurativă dacică. De asemenea, expoziţia reuneşte şi vestigii geto-dacice importante din zona Brăilei, aşa cum sunt cele din mormântul aristocratic de la Găvani, din aşezarea şi necropola de la Brăiliţa, ambele databile în sec. IV-III a. Chr., ori din dava de la Grădiştea-Movila Crestată, din sec. II-I a. Chr", a precizat dr. Valeriu Sârbu.
Organizatorii expoziţiei au fost: Muzeul Brăilei, Muzeul Judeţean Buzău, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni Sf. Gheorghe, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov. Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 21 noiembrie.
Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" a marcat şi ea 129 de ani de existenţă printr-o expoziţie documentară dedicată scriitorului Vasile Alecsandri, figură marcantă a lumii literare din perioada în care în România modernă luau naştere primele biblioteci publice. Lucrările aflate în vitrinele expoziţionale pot fi solicitate de către utilizatorii bibliotecii la secţiile de împrumut şi la sala de lectură.