Mergi la conţinutul principal

128 de ani de la înființarea Flotilei Fluviale

• marea unitate a Forțelor Navale Române, al cărui comandament se află la Brăila, și-a sărbătorit cei 128 de ani existență • la eveniment au participat contraamiral de flotilă Nicu Chirea, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Marcel Neculae, oficialități ale administrației publice locale, reprezentanți ai Forțelor Navale Române, comandanți de mari unități din Garnizoana Brăila, foști comandanți ai Flotilei

 

Cu ocazia sărbătoririi a 128 de ani de la înființare, la finele săptămânii trecute, la sediul Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila, de pe Strada Împăratul Traian, a avut loc premierea personalului militar și civil care s-a remarcat prin obținerea de rezultate deosebite, precum și premierea câștigătorilor competiției sportive „Cupa Flotilei Fluviale 2024”.

La activitate au participat comandantul Flotilei Fluviale, contraamiral de flotilă Nicu Chirea (înaintat recent, prin decret prezidențial, la gradul de contraamiral, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Marcel Neculae, oficialități ale administrației publice locale, reprezentanți ai Forțelor Navale Române, comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brăila, foști comandanți ai Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, precum și personalul comandamentului. Evenimentul s-a încheiat cu vizitarea clădirii în care își desfășoară activitatea personalul Comandamentului Flotilei Fluviale, precum și vizita la Sala de tradiții a Flotilei Fluviale.

La data de 1 aprilie 1896, sub semnătura Regelui Carol I, a intrat în vigoare „Tabloul de repartizare a ofițerilor Flotilei pe corpuri și servicii în anul 1896-1897” - prima formă oficială de organizare a Diviziei de Dunăre, cu responsabilități în transportul trupelor și menținerea libertății de navigație pe Dunăre, ca o măsură esențială pentru apărarea independenței statului român.

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”, mare unitate tactică din Forțele Navale Române, s-a conturat la data de 1 noiembrie 2015, la 155 de ani de existență a Marinei Militare Române. În anii de existență, marea unitate a îndeplinit, sub diferite nume, rolul de apărător pe fluviu, în Delta Dunării și în zona lagunară adiacentă, precum și în raioane maritime costiere. Transformările parcurse de la înființare până la forma actuală au avut ca obiective conducerea administrativă a structurii de forțe din subordine privind generarea, operaționalizarea și instruirea acestora, asigurarea capacității de acțiune la nivelul cerințelor, planificarea și ducerea acțiunilor militare la fluviu, în zona de responsabilitate, susținerea valorilor și tradițiilor la fluviu, apărarea valorilor naționale și a drepturilor suverane ale României în spațiile de interes fluvial.

„În prezent, Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” este alcătuită din structuri capabile să execute toată gama de misiuni încredințate, dar și misiuni specifice în contextul unui mediu regional de securitate instabil, generat de conflictul din zonă. Misiunile, exercițiile și activitățile de instruire pe care le desfășoară pe Dunăre și în Delta Dunării, demonstrează angajamentul ferm al structurii la consolidarea răspunsului internațional față de provocările la adresa păcii, democrației și securității europene”, au precizat surse din cadrul marii unități, care și-a sărbătorit cei 128 de ani de existență.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro