Mergi la conţinutul principal

120 de bătrâni de la Complexul rezidențial „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, sprijiniți de Parohia „Sf. Nicolae”

* în ajunul sărbătorii ocrotitorului spiritual al Brăilei, preoții și credincioșii Parohiei „Sf. Nicolae”, de pe Ana Aslan, le-au oferit îmbrăcăminte persoanelor vârstnice de la Căminul „Caraiman”, din cadrul Complexului „Sf. Ap. Petru și Pavel” * complexul dispune de peste 200 de locuri de cazare amplasate în două locații din municipiu * asistența religioasă este asigurată de către un preot capelan, prin slujbe săptămânale, spovedanie și oferirea Sfintei Împărtășanii

 

 

 

 

Acțiune filantropică în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul Brăilei, desfășurată la Căminul pentru persoane vârstnice „Caraiman”, din cadrul Complexului rezidențial „Sf. Ap. Petru și Pavel”. Acțiunea a fost organizată de preoții și credincioșii Parohiei „Sf. Ierarh Nicolae”, din municipiu.

Darurile au fost pregătite la biserica parohială și apoi transportate la sediul azilului, pentru a fi oferite vârstnicilor. Cele 120 de persoane asistate, din cadrul centrului de ocrotire socială, au primit vizita preoților și a voluntarilor de la parohia ocrotită de Sfântul Nicolae, care au venit cu daruri constând în articole vestimentare, iconițe și cărți de rugăciune”, precizează, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pr. Rareș Bucur.

Potrivit sursei citate, atât angajații instituției, cât și beneficiarii acestei acțiuni de suflet s-au bucurat de vizita slujitorilor Bisericii și le-au mulțumit acestora pentru darurile oferite. Valoarea ajutoarelor oferite numai în această zi a depășit suma de 5.000 de lei.

Potrivit pr. Rareș Bucur, Complexul rezidențial pentru persoane vârstnice „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” dispune de 201 locuri de cazare amplasate în două locații din municipiul Brăila. Aici, le sunt asigurate persoanelor vârstnice condiții corespunzătoare de găzduire și de hrană, îngrijire medicală, recuperare și resocializare, activități de petrecere a timpului liber, asistență socială și psihologică.

Totodată, asistența religioasă pentru Complexul rezidențial „Sf. Apostoli Petru și Pavel” este asigurată de către un preot capelan, prin slujbe săptămânale, spovedanie și oferirea Sfintei Împărtășanii. Persoanele asistate beneficiază și de servicii de ergoterapie și călcătorie, dar și de alte facilități precum: bibliotecă, sală de festivități și dans, sală de mese și pentru petrecerea timpului liber.

În această perioadă, sunt planificate și alte activități pastoral-misionare și social-filantropice pentru sprijinirea spirituală și materială a unităților medicale, a centrelor sociale, a grădinițelor și a semenilor nevoiași neinstituționalizați, tineri și vârstnici deopotrivă, prin implicarea mai multor parohii brăilene”, a mai precizat pr. Rareș Bucur.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro