Mergi la conţinutul principal

12 plus unul. Gașca lui Talanu la judecată

* procurorii au dispus trimiterea în judecată față de 13 inculpați, printre care se află și interlopul brăilean Ionescu Iorgu, zis ”Talanu”, după cum se arată pe site-ul instanței * este vorba despre infracțiuni de lovire sau alte violențe și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, dar în cauză au fost invocate unele excepții * în ziua de 30 septembrie 2022, aceștia ar fi pătruns în curtea unui tânăr de 22 de ani, din comuna Tufești, pe care l-ar fi lovit cu pumnii și picioarele, dar și cu un obiect contondent în zona capului

 

 

 

 

S-a dispus trimiterea în judecată față de 13 inculpați, printre care se află și interlopul brăilean Ionescu Iorgu, zis ”Talanu”, după cum se arată pe site-ul instanței. Este vorba despre infracțiuni de lovire sau alte violențe și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, dar în cauză au fost invocate unele excepții. Nu s-a stabilit deocamdată vreun termen de judecată, însă dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila în luna martie. Totuși, excepțiile invocate în cauză au fost respinse de magitrații primei instanțe, dar în cauză s-a formulat contestație. Potrivit anchetatorilor, în ziua de 30 septembrie 2022, inculpații ar fi pătruns în curtea unui tânăr de 22 de ani, din comuna Tufești, pe care l-ar fi lovit cu pumnii și picioarele, dar și cu un obiect contondent în zona capului. În urma unor percheziții efectuate la începutul acestui an, 10 bărbați, cu vârste între 27 și 57 de ani, din municipiul Brăila, au fost conduși la sediul poliției pentru audieri. Un pistol cu gaze, 50 de cartușe, cuțite și o macetă au fost confiscate în urma perchezițiilor din ianuarie. Inculpații sunt cercetați acum sub control judiciar.

Respinge ca nefondată excepția neregularității actului de sesizare, respectiv a Rechizitoriului cu nr. 5/P/2023 din 14.03.2023 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Galați, invocată de către inculpatul Ionescu Iorgu prin apărător ales. Constată competența Judecătoriei Brăila pentru judecarea prezentei cauze, legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul PCA Galați, legalitatea administrării probelor și legalitatea efectuării actelor de urmărire penală, privind pe inculpații: 1. Ionescu Iorgu, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și violare de domiciliu. 2. Ionescu Iulian, pentru săvârșirea infracțiunilor de: lovire sau alte violențe și violare de domiciliu 3. Leu Vasilică, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și violare de domiciliu. 4. Vasile Mihai, pentru săvârșirea infracțiunilor de: lovire sau alte violențe și violare de domiciliu. 5. Turcu Marian, pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 6. Ion Emanuel, pentru săvârșirea infracțiunii de: violare de domiciliu 7. Mocanu Costel, pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu 8. Tatu Dan-Marian, pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu 9. Vasile Angelo-Cristian, pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu 10. Gagu Viorel, pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu 11. Stănilă Alexandru-Sorin, pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu. 12. Bran Ionuț Daniel, pentru săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu 13. Adămache Romică, pentru săvârșirea infracțiunii de: violare de domiciliu. Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpați. Dispune fixarea termenului de judecată, după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare”, este soluția dispusă la Judecătoria Brăila în data de 23 mai. În cauză s-a formulat deja apel, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Brăila pentru judecarea excepțiilor invocate în cauză, termenul fiind stabilit pentru luna septembrie.

 

Percheziții de amploare

În ianuarie, polițiștii au desfășurat percheziții la domiciliile a 10 bărbați, cercetați în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și violare de domiciliu. În ziua de 30 septembrie 2022, aceștia ar fi pătruns în curtea unui tânăr de 22 de ani, din comuna Tufești, pe care l-ar fi lovit cu pumnii și picioarele, dar și cu un obiect contondent în zona capului. Cei 10 bărbați, cu vârste între 27 și 57 de ani, din municipiul Brăila, au fost conduși, pe 11 ianuarie, la sediul poliției pentru audieri, iar trei au fost reținuți. Acum toți sunt cercetați sub control judiciar.

La data de 10 ianuarie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sprijiniți de polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale, Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, au desfășurat percheziții la domiciliile a 10 bărbați, cercetați în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și violare de domiciliu. „În fapt, în ziua de 30.09.2022, aceștia ar fi pătruns în curtea unui tânăr, în vârstă de 22 de ani, din comuna Tufești, pe care l-ar fi lovit cu pumnii și picioarele, dar și cu un obiect contondent în zona capului. În urma activităților desfășurate, la domiciliile unora dintre aceștia a fost găsit un pistol cu gaze, 50 de cartușe, mai multe cuțite și o macetă, toate bunurile fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cei 10 bărbați, cu vârsta cuprinsă între 27 și 57 de ani, toți din municipiul Brăila, au fost conduși la sediul poliției pentru audieri”, au transmis polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Iorgu Ionescu, zis "Talanu", conducea un grup infracțional specializat în contrabanda cu țigări , destructurat în 2012 de DIICOT, iar inculpatul a mai fost pe la închisoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro