În sala mare a Prefecturii a fost lansat ieri un proiect din educaţie, în valoare de 12 milioane de lei, în prezenţa secretarului de stat Oana Badea. Ea a vorbit directorilor prezenţi în sală despre faptul că orice cadru didactic, prin voinţă, poate oferi un învăţământ de calitate, poate schimba ceva. A adus apoi în discuţie Legea Educaţiei Naţionale, despre care a spus că este perfectibilă, ca oricare alt lucru, dar că este cea mai bună soluţie pentru reformarea educaţiei. De asemenea, a făcut apel către profesori, ca în următoarele trei luni să se implice în redactarea metodologiilor de aplicare a legii, pentru că doar astfel cadrele didactice vor vedea adevărata forţă a acestei legi. "Dacă vom crea o masă critică în rândul corpului profesoral, nu vom moderniza numai educaţia cu această lege, vom moderniza şi România, iar acest proiect lansat azi vine în sprijinul acestei modernizări", a spus secretarul de stat Oana Badea.
Primarul a pledat pentru şcoli de meseriaşi
Proiectul "Profesionalizarea carierei didactice" prevede perfecţionarea a 2.000 de cadre didactice din judeţele Brăila şi Prahova. Tot în cadrul său se vor realiza 20 de curricule de curs, ce conţin programe analitice, şi suportul de curs. De asemenea, se vor tipări 2.050 de manuale. "Acest proiect urmăreşte modernizarea actului educaţional, schimbarea mentalităţilor, astfel încât să se poată urmări obiectivele din pactul pentru Educaţie", a spus inspectorul general Viorel Botea.
La lansarea proiectului a fost prezent şi prefectul Dumitru Popa, care a spus că între obiectivele propuse în 2011 figurează scăderea abandonului şcolar de la 16% la 11%, iar acest proiect sprijină ideea. Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a salutat proiectul, considerându-l binevenit pentru educaţie, la fel ca şi Legea Educaţiei, dar cu o singură condiţie: atunci când va pleca actualul ministru să nu se schimbe din nou legea. De asemenea, primarul s-a folosit de această ocazie şi l-a rugat pe secretarul de stat să găsească soluţii pentru ca la Brăila să se poată continua investiţiile începute în 2007 - 2008, pentru a se încerca construirea la Brăila a câtorva săli de sport şi luarea unor măsuri pentru reducerea învăţământul teoretic în scopul producerii unui număr mai mare de meseriaşi de care ţara are nevoie.
Lansarea s-a încheiat cu alocuţiunile partenerilor din Prahova, de la Inspectoratul Şcolar şi Casa Corpului Didactic.