Mergi la conţinutul principal

12 deţinuţi din Penitenciarul Brăila implicaţi în Proiectul “4/4Pentru Prieteni!'

activitatea din cadrul manifestării se numeşte “Voluntariat şi responsabilitate civică – să cunoaştem şi să respectăm drepturile omului!” • prezenţa la această activitate a oferit posibilitatea deţinuţilor de a participa  voluntar, alături de societatea civilă la acţiunea organizată la nivel naţional

 

Deţinuţii din Penitenciarul Brăila au fost implicaţi în activităţi voluntare derulate în cadrul unui proiect derulat la nivel naţional. La data de 4 aprilie, Penitenciarul Brăila a acceptat invitaţia Bibliotecii Judeţene Panait Istrati Brăila de a celebra la nivel naţional valorile voluntariatului, ale prieteniei şi de a-şi uni forţele pentru a schimba ceva în bine, oriunde s-ar afla în România. Coordonatorul activităţii, comisar şef Simona Kober, împreună cu 12 deţinuţi, au fost implicaţi activ în derularea activităţilor specifice proiectului “4/4 Pentru Prieteni!”. Peste 200 de evenimente de voluntariat au avut loc în întreaga ţară.

După cum se arată în comunicatul transmis de Penitenciarul Brăila, la acţiunea de joi, inspector principal Valentin Perianu –şef Serviciu Educaţie din cadrul penitenciarului şi Ion Volcu, şef birou Colecţii Speciale coordonator proiect Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila au ţinut să sublinieze importanţa activităţii de voluntariat pentru educaţie şi formare profesională. S-a subliniat faptul că Voluntariatul a cunoscut în ultimul timp o ascensiune rapidă în domenii diverse. “Voluntariatul înseamnă să socializăm mai mult, să-i ajutăm pe semenii noştri dând dovadă de compasiune, înţelegere, dragoste. Prin acţiunile de voluntariat putem obţine abilităţi şi cunoştinţe noi, dar şi competenţe sociale. De ce «4/4PentruPrieteni?». Prietenia este una dintre valorile de bază ale comunităţii şi ale voluntariatului iar Statele Unite ale Americii sărbătoresc luna voluntariatului chiar în Aprilie. Proiectul cu care Biblioteca Judeţeană participă la manifestarea “4/4 Pentru Prieteni” se numeşte “Voluntariat şi responsabilitate civică – să cunoaştem şi să respectăm drepturile omului!” şi constă în organizarea dezbaterii-dialog «Martin Luther King – luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare», a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii de detenţie, Simona Kober.

Proiectul 4/4 Pentru Prieteni a fost lansat de Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education, fiind inspirat de gândurile remarcabilului activist american dr. Martin Luther King, Jr.: “Întrebarea cea mai stringentă şi importantă a vieţii este: ce faci pentru ceilalţi?”. Prin acest proiect se doreşte ca ziua de 4 aprilie 2019 să fie dedicată comunităţii, faptelor bune şi onorării moştenirii impresionante lăsate de dr. Martin Luther King Jr., de la moartea căruia se împlinesc acum 51 de ani.

Prezenţa la această activitate a oferit deţinuţilor implicaţi un cadru adecvat de a-şi manifesta participarea voluntară, alături de societatea civilă la activitatea organizată la nivel naţional, o modalitate ca aceştia să se apropie de comunităţile în care acţionează şi să-şi proiecteze astfel viziunea asupra responsabilităţii lor sociale, actualmente încurajând sau facilitând în diverse moduri implicarea deţinuţilor în diverse acţiuni de voluntariat”, a mai precizat sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro