Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

12 ani de puscarie, pentru ca si-a violat propriul copil

Prieten cu paharul, Anghel Cristea, din comuna Baraganu, in virsta de 45 de ani - individ aratat cu degetul de toti consatenii si acuzat pina si de propriii copii -, a fost condamnat, saptamina aceasta, la 12 ani de puscarie si 5 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi - inclusiv cele parintesti - pentru viol asupra unui minor. Cristea si-a batjocorit propriul copil, elev in clasa a VI-a, obligindu-l pe acesta sa faca sex anal, dupa ce a fost parasit de sotie. Desi medicul legist a confirmat existenta agresiunilor sexuale, violatorul din Baraganu s-a declarat nevinovat, in conditiile in care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila (DGASPC) i-a luat copilul si l-a internat in plasament de urgenta la unitatea de tip familial "Andreas". Acuzatiile extrem de grave puse pe seama individului n-au avut nici un efect asupra acestuia. Cristea n-a catadicsit sa se prezinte la proces decit o singura data. Culmea, el nici nu a fost arestat preventiv. Merita amintit aici un fapt cutremurator, petrecut in instanta. Aflat fata-n fata cu judecatorul, copilul abuzat a avut curajul sa solicite, fara teama, pedepsirea propriului tata.
Cazul copilului abuzat de la Baraganu a ajuns in atentia autoritatilor anul trecut, in luna mai, dupa ce a fost sesizata Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila (DGASPC). Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Ciprian Butnaru, de la Parchetul de pe linga Tribunal, IPJ Braila a declansat cercetarile impotriva lui Anghel Cristea pornind tocmai de la Raportul DGASPC, care este un adevarat rechizitoriu. Adrian (13 ani) si Lica (11 ani), fiii inculpatului, l-au acuzat pe acesta ca i-ar fi obligat sa intretina relatii sexuale anale, pe parcusul anului 2004. In noaptea de 1/2 mai 2006, precizeaza anchetatorii, baiatul cel mare al lui Anghel Cristea a dormit intr-un depozit de lemne, de frica sa nu fie abuzat de catre tatal sau ametit de bautura. Pe timpul controlului, specialistii Directiei pentru Protectia Copilului au fost scandalizati de ceea ce-au vazut acasa la familia Cristea. Copiii fusesera parasiti de mama lor in urma cu mai bine de sase ani, iar tatal nu le asigura conditii decente de viata. Familia traia in saracie, mizerie si nesiguranta. Anghel Cristea a recunoscut ca obisnuieste sa consume alcool si sa-si bata odraslele, daca nu merg la scoala. Pe linga toate acestea, barbatul mai era suspectat si de abuz sexual.
Experientele traumatizante pe care Adrian, copilul de clasa a VI-a, a fost silit sa le suporte, suspiciunile de viol care planau asupra tatalui betiv, acuzatii extrem de grave, aveau sa se confirme la scurta vreme. Potrivit certificatului emis de Serviciul de Medicina Legala Braila, minorul "prezenta leziuni/cicatrici si modificari specifice unor acte de inversiune sexuala anala, a caror data nu se putea preciza". Fratele acestuia, Lica, a fost examinat si el de catre medicul legist, insa existenta agresiunilor sexuale n-a putut fi confirmata.
Anghel Cristea nu a recunoscut savirsirea vreunei infractiuni. El a pus totul pe seama dorintei de razbunare a copiilor, pentru ca ar fi fost, chipurile, "prea sever cu ei". Oamenii legii i-au demontat, insa, afirmatiile, iar instanta l-a pedepsit exemplar, dupa faptele grave savirsite, strigatoare la cer.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii