Mergi la conţinutul principal
Sărbătoare pentru credincioși

12 ani de la ridicarea ÎPS Casian la rangul de Arhiepiscop al Dunării de Jos

* pe 27 septembrie 2009, a avut loc festivitatea de ridicare a Episcopiei Dunării de Jos la rang de Arhiepiscopie * pentru a marca evenimentul, în ziua Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanu, a fost oficiată slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Arhiepiscopală, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi   

 

În ziua pomenirii Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul (27 septembrie) Mitropolitul Țării Românești, s-au împlinit 12 ani de la momentul sacru al ridicării Eparhiei Dunării de Jos la rangul de Arhiepiscopie și a Înaltpresfințitului Părinte Casian la slujirea de Arhiepiscop, precizează pr. Rareș Bucur, consilier eparhial.

Sărbătoarea a început, încă din ajun, la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, cu slujba Privegherii și a continuat a doua zi, 27 septembrie, cu slujba Sfintei Liturghii săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Au slujit alături de ierarh membrii Permanenței Consiliului Eparhial, părintele Liviu Barbu de la Biserica Dobroteasa din București, arhidiaconul prof. univ. dr. Ioan Caraza, precum și arhidiaconi și diaconi ai Catedralei. În timpul Sfintei Liturghii, au fost rostite rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu, pentru ocrotirea și pentru ajutorul oferit Eparhiei Dunării de Jos și Înaltpreasfințitului Părinte Casian în cei 12 ani de rodnică slujire ca Arhiepiscop.

"În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a vorbit despre viața și activitatea pastoral-misionară și cărturărească a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, evidențiind o serie de calități și virtuți ce au împodobit lucrarea arhierească a acestui mare ierarh al Bisericii. De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a arătat că frumoasa și rodnica conlucrare dintre Sfântul Antim Ivireanul și domnitorul Constantin Brâncoveanu a fost benefică pentru cultura și spiritualitatea vremii și a contribuit la întărirea țării în interior și în exterior, precum și la introducerea limbii române în cultul bisericii și în cancelaria domnească", precizat pr. Rareș Bucur.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiat Te-Deum-ul pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra Preafericitului Părinte Patriah Daniel, a ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian, a preoțimii, cinului monahal și dreptmăritorilor creștini de la Dunărea de Jos.

Reamintim că, la 27 septembrie 2009, în Catedrala din Galați a avut loc festivitatea de ridicare a Episcopiei Dunării de Jos în rang de
Arhiepiscopie, conform Hot
ărârii Sfântului Sinod. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de 21 de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod, precum și de ÎPS Mitropolit Dionisie al Corintului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro