Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

11 ani de inchisoare, pentru tilharie

Cunoscut cu antecedente penale, infractorul Gabriel Balan s-a ales, zilele acestea, cu o noua condamnare, pronuntata in sedinta publica de magistratul Gabriela Avram, de la Tribunalul Braila. El a capatat nu mai putin de 11 ani de inchisoare, pentru sase tilharii savirsite pe parcursul anului trecut. Pedeapsa include sporul dobindit de catre inculpat, urmare a condamnarilor mai vechi, de 7, respectiv 10 ani de inchisoare, pronuntate pentru acelasi gen de fapte penale. Balan se afla dupa gratii din septembrie 2004. Oamenii legii au subliniat "pericolul deosebit al faptelor in modalitatea in care au fost comise, respectiv prin strangularea partilor vatamate cu propriile lantisoare, care se rupeau, in functie de greutate si model".
Tilhariile pentru care a fost condamnat Gabriel Balan au fost semnalate in perioada iulie - august 2004. Astfel, in ziua de 9 iulie 2004, Eugenia C. a fost atacata de catre inculpat in timp ce se deplasa pe strada G-ral Eremia Grigorescu. Atacatorul i-a smuls lantisorul de aur de la git, dupa care a fugit. Mai tirziu, victima avea sa-l recunoasca pe infractor din albumele foto prezentate la Politie. Pe 28 iulie 2004, in jurul orei 16.30, Mariana V. a fost jefuita de acelasi individ periculos, care i-a smuls cu brutalitate lantisorul de 12 grame de aur, de la git. Nemernicia s-a petrecut in fata Liceului Pedagogic. In ziua de 6 august 2004 - sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului -, in jurul orei 14.00, tilharul a agresat-o pe Elena R., pe cind se afla in fata scarii 2 a blocului C10 din cartierul Hipodrom, smulgindu-i, de asemenea, lantisorul de aur de la git. Doua zile mai tirziu, Nicoleta O. a cazut victima apucaturilor lui Balan, care a jefuit-o pe cind se afla in Parcul Monument. Pe 9 august, banditul a atacat din nou. De aceasta data, el a tilharit-o pe Iordana B., dimineata, in timp ce mergea la serviciu. Victima - care a scos, ulterior, certificat medico-legal -, se deplasa pe aleea dintre blocurile C8 si C9 din Hipodrom.
Ultimul atac pus pe seama recidivistului Gabriel Balan este cel din ziua de 31 august 2004. In jurul orei 16.30, precizeaza anchetatorii, infractorul a urmarit-o pe Simona P. in zona Complexului Rotund din Hipodrom, apoi i-a smuls lantisorul de aur de la git. In aceeasi zi, oamenii legii au declansat ample cercetari pentru identificarea autorului. Cum atacurile fusesera comise in mod asemanator, politistilor nu le-a fost greu sa-l puna sub acuzatie pe Gabriel Balan, tinind cont si de descrierile femeilor jefuite de acesta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii