Mergi la conţinutul principal

100.000 lei pentru Dacia Unirea, cadou de la Consiliul Local

Alocare suplimentară de bani pentru fotbalul brăilean, pe ultima sută de metri din 2015. Luni, 21 decembrie, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal, clubului de fotbal Dacia Unirea i-a fost alocată suma de 100.000 lei, bani ce vor intra în contul grupării sportive undeva la începutul săptămânii viitoare. O parte din această sumă va fi direcţionată către jucători şi antrenori, cealaltă va fi folosită pentru a plăti furnizorii.
"Odată cu primirea acestei tranşe de bani de la Primăria Brăila putem spune că vom încheia anul cu plăţile la zi, mă refer la noua structură, la Dacia Unirea. Pe vechea structură, adică pe CF Brăila restanţele salariale sunt pe cinci luni. Asta din cauza faptului că încă nu am reuşit să deblocăm parteneriatul cu Consiliul Judeţean", a declarat Valentin Avramescu, preşedintele Daciei Unirea.
În altă ordine de idei, sursa citată a mai precizat că în această săptămână a avut deja loc o întrevedere între partea privată, reprezentată de sponsorii echipei de fotbal, şi reprezentanţii Primăriei Brăila, iar concluziile discuţiilor purtate cu această ocazie prefigurează o perspectivă destul de frumoasă clubului de la Dunăre. "A avut deja loc o primă întâlnire cu reprezentanţii Primăriei Brăila, iar cu acest prilej primarul Aurel Simionescu ne-a asigurat că în 2016 ne vor fi alocate sume mai mari ca să ne putem bate la locurile 1-3. Dar ne-a pus şi o condiţie: Consiliul Local va sprijini echipa de fotbal numai cu condiţia ca şi Consiliul Judeţean să aloce, la rândul său, bani pentru fotbal. Din păcate, în 2015 nu am câştigat bătălia cu Consiliul Judeţean. Cei de acolo au motivat că Dacia Unirea nu este structură juridică de utilitate publică. Acest argument nu stă în picioare. La nivel naţional, mă refer la toate sporturile, acest statut a fost obţinut de foarte puţine structuri sportive, iar asta printr-o hotărâre de guvern. Deci, este foarte greu de obţinut. Ne pare rău că suntem trataţi diferenţiat, iar întrebarea noastră este următoarea: HC Dunărea Brăila este de utilitate publică? Din câte ştim noi, acest club nu este de utilitate publică. Noi sperăm ca măcar pe viitor parteneriatul public - privat să funcţioneze pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus", a mai spus Avramescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro