Mergi la conţinutul principal

1.000 lei amendă, preţul plătit de un brăilean pentru înjurăturile de pe Facebook

în luna mai a anului trecut, bărbatul a jignit mai multe persoane pe reţeaua de socializare şi a fost sancţionat de poliţişti • nemulţumită, persoana în cauză a constestat amenda de 1.000 lei, însă la Judecătoria Brăila nu i s-a dat câştig de cauză

 

Un brăilean a încasat o amendă usturătoare pentru că a adresat injurii şi expresii jignitoare pe Facebook. Bărbatul a fost amendat cu 1.000 lei pentru că în luna mai a anului trecut a jignit mai multe persoane pe reţeaua de socializare.

Sancţiunea aplicată de poliţişti a fost contestată la Judecătoria Brăila, dar instanţa a decis să menţină pedeapsa. Decizia Judecătoriei Brăila de la finalul anului trecut nu este definitivă. Persoana sancţionată a încercat să scape de amendă invocând printre altele că nu avea cont de Facebook în momentul apariţiei injuriilor. Judecătorii brăileni au decis să menţină pedeapsa iniţială, asta după ce au analizat toate probele din această cauză.

Având în vedere elementele prevăzute de art. 21 alin. (3) din O.G. nr. 2/2001, precum şi faptul că prin injuriile aduse persoanelor respective, injurii greu de redat în cuvinte, a fost lezată demnitatea şi onoarea acestora, instanţa apreciază că sancţiunea aplicată este proporţională cu gravitatea faptei săvârşite, iar odată executată, este aptă să responsabilizeze petentul şi să-l determine ca pe viitor să-şi corecteze conduita socială. Având în vedere toate considerentele expuse, constatând legalitatea şi temeinicia procesului-verbal contestat, în temeiul art. 34 alin. (1) din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, instanţa va respinge plângerea ca neîntemeiată şi va menţine procesul-verbal ca fiind legal şi temeinic întocmit”, este decizia Judecătoriei Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro