Mergi la conţinutul principal

1.000 de lei amendă pentru brăilenii care aruncă zăpada pe carosabil în urma utilajelor de deszăpezire

* opt brăileni au fost amendați, luni, de Poliția Locală pe această temă * tot luni, polițiștii locali au somat populația și agenții economici din câteva zone ale Brăilei să curețe zăpada și gheața de pe trotuarele din fața proprietății * s-au dat 96 de somații și toți cei vizați s-au conformat

 

 

 

 

Poliția Locală Brăila a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă că în cursul zilei de luni au fost aplicateopt sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.000 de lei unor persoane surprinse aruncând zăpăda pe carosabil, după ce acesta fusese curățat în prealabil de utilajele de deszăpezire.

Totodată, în contextul cantităților semnificative de zăpadă depuse după ninsorile de la sfârșitul săptămânii trecute, Poliția Locală Brăila a desfășurat, luni, 30 ianuarie, o acțiune de conștientizare a populației și a agenților economici referitoare la obligațiile ce le revin cu privire la degajarea căilor de acces în imobile și pe trotuare, în dreptul locuinței sau a spațiului comercial. Acțiunea a fost derulată cu un efectiv de 16 polițiști locali, în următoarele zone: Calea Călărașilor (Piața Traian – Barieră – Peco Mol), Șos. Buzăului (Spitalul Județean - Șos. de Centură), Str. Școlilor (str. Pietății – Spitalul nr. 3), str. G.ral Eremia Grigorescu – str. Siretului, B-dul Dorobanților (Catedrala ”Nașterea Domnului” – str. 1 Decembrie 1918 – Abator), B-dul Independenței, B-dul Al.I.Cuza și str. Grivița (între str. G.ral Eremia Grigorescu și Calea Galați).

În zonele respective, au fost identificați proprietarii imobilelor proprietate personală, administratorii sau președinții de Asociații de Proprietari sau administratorii spațiilor comerciale (lucrători comerciali) în fața cărora trotuarele nu erau curățate de zăpada și gheață, aceștia fiind somați, conf. prevederilor HCLM 400/2022 ca, în cel mai scurt timp, să ia măsuri în acest sens, altfel urmând a fi sancționți contravențional. Facem precizarea că, ”neîndepărtarea zăpezii și a gheții de pe trotuare, aflate în fața imobilelor deținute cu orice titlu”, se sancționează, conform art. 10, alin1, lit a, respectiv lit b, din HCLM 400/2022 cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 lei. În acest sens, în cursul zilei de 30.01.2023 au fost aplicate 96 de somații – 90 către persoane juridice și 6 către persoane fizice. În urma acțiunii, toate persoanele fizice și juridice somate s-au conformat în vederea degajării spațiilor publice pe care le aveau în responsabilitate”, a transmis Poliția Locală.

Acțiunile de conștientizare a populației vor continua în perioada următoare, în zilele în care va ninge.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro