Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

100 de tone de alimente sint asteptate la Braila

Executivul a aprobat, joi, acordarea de ajutoare umanitare constind in alimente locuitorilor din cele 5 localitati brailene confirmate ca focare de gripa aviara. Este vorba despre 100 tone de zahar, ulei, malai, faina, orez, paste fainoase, pate de ficat si conserve de carne, scoase din rezerva de stat. Conform declaratiei prefectului judetului, Nicolae Mitroi, acesta este cel de al doilea transport. "Administratia Nationala a Rezervelor de Stat acorda judetului Braila, pentru localitatile in care au fost confirmate focarele de gripa aviara, ajutoare umanitare costind in alimente. Primul transport destinat Scarlatestiului, pentru ca intre timp se confirmase si Dudescu, a fost impartit intre cele doua localitati. Acum, vom completa Dudescu si Scarlatesti si vom incepe acordarea si in celelalte trei focare, Bumbacari, Ciocile si acolo unde este cazul, Zavoaia", a precizat Mitroi. Ajutoarele nu afecteaza acordarea despagubirilor in bani.

Distributia produselor este sarcina Prefecturii

In sedinta de joi, Executivul a aprobat acordarea unui ajutor umanitar constind In produse alimentare, In valoare de 750.000 RON (7,5 miliarde de lei). Ajutoarele vor ajunge in familiile afectate de situatia epidemiologica generata de existenta gripei aviare.
Ajutorul umanitar consta in: 13.280 kg zahar tos, 13.294 litri ulei, 13.294 kg orez, 14.834 kg paste fainoase, 13.293,7 kg conserve de carne, 13.294 kg pate de ficat, 184.235 kg faina, 204.970 kg malai.
Distributia produselor catre populatia sinistrata va fi facuta de catre Prefecturile celor doua judete. Cheltuielile legate de ambalarea si transportul produselor se suporta de catre Administratia Nationala a Rezervelor de Stat.
Schimbarea, sub orice forma, a destinatiei produselor acordate ca ajutor din rezervele de stat este interzisa si atrage raspunderea civila, administrativa, disciplinara sau penala, dupa caz.
Produsele alimentare distribuite ca ajutor umanitar se scad din gestiunea Rezervelor de Stat. ReIntregirea stocurilor va fi facuta In anul 2006 si finantata din bugetul aprobat Adiminstratiei Nationale a Rezervelor de Stat
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii