Mergi la conţinutul principal

100 de ani de prietenie între România și Japonia sărbătoriți sub podul lui Tudose

* evenimentul a avut loc, ieri, în prezența Excelenței Sale, Ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, a vicepremierului Dan Barna, a europarlamentarului PSD Mihai Tudose precum și a reprezentanților administrației din Brăila, Galați și Tulcea * autoritățile au organizat o plimbare pe Dunăre și la momentul poposirii sub pod au fost intonate imnurile celor două state și arborate steagurile pe cei doi stâlpi și s-au tras focuri de artificii * tot ieri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a vizitat șantierul podului, alături de vicepremierul Dan Barna

 

Brăila și podul peste Dunăre s-au aflat, ieri, în lumina reflectoarelor în ceea ce privește relația de prietenie dintre România și Japonia. Mai exact, autoritățile brăilene, gălățene și tulcene, în prezența Excelenței Sale, Ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, au sărbătorit într-un mod inedit cei 100 de ani de relații diplomatice între cele două state. Pe scurt, aceștia au organizat o plimbare pe Dunăre, în colaborare cu firma Al Dahra din Insula Mare a Brăilei. La eveniment au participat vicepremierul Dan Barna, președintele Senatului, Anca Dragu, dar și europarlamentarul Mihai Tudose, precum și mai mulți oficiali și parlamentari din cele trei județe vecine. Au fost prezenți și prefectul Nicușor Ciocan, precum și liderul USR Brăila, Cătălin Stancu.

Așadar, pentru a sărbători cei 100 de ani de relații de prietenie dintre România și Japonia, autoritățile au organizat o plimbare pe Dunăre, iar la momentul poposirii sub pod au fost intonate imnurile celor două state și arborate steagurile pe cei doi stâlpi. De asemenea, s-au tras focuri de artificii pentru a inaugura catwalk-ul podului suspendat peste Dunăre. S-au ținut discursuri din partea unora dintre invitați, precum și din partea Ambasadorului Japoniei. Cei prezenți au fost delectați cu dansurile populare ale unui grup de dansatori din Tulcea. De asemenea, tot pentru a marca evenimentul, autoritățile și Ambasadorul Japoniei au participat la un ritual japonez: spargerea capacului unui butoi cu sake (băutura tradițională a Japoniei).

Tot ieri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a vizitat șantierul podului, împreună cu vicepremierul Dan Barna, înainte de plimbarea pe Dunăre. Acesta nu a venit și la cel de-al doilea eveniment alături de Barna, precizând că are de gând să realizeze o vizită privind căile ferate. Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu