10 lucruri de știut despre șampon | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

10 lucruri de știut despre șampon

Cu ce ​​temperatură ar trebui să spălați șamponul? Cum se curăță scalpul gras? Pentru cine sunt șampoanele organice? Și alte recomandări de la experți!

 

1. Funcția principală a șamponului - curățarea scalpului

 

Din acest motiv, este important să evaluați exact starea scalpului înainte de a cumpăra un șampon https://makeup.ro/categorys/22806/. Să presupunem că scalpul este normal, iar părul este uscat din cauza expunerii chimice sau termice, deci alegeți un șampon pentru păr normal, și reglați restul momentelor cu balsamuri și măști. Este de dorit ca șamponul pentru păr normal să nu conțină agenți tensioactivi agresivi, cum ar fi sulfatul de sodiu. Restul este preferința ta personală. Cineva îi place șampoanele cu siliconi, dar pentru cineva nu sunt potrivite.

 

2. Dacă aveți părul uscat și poros, alegeți șampoane cu agenți ușori de curățare.

 

Important pentru astfel de păr - tratamentele suplimentare, adică balsamuri și măști obligatorii. Căutați următoarele ingrediente în șampoane: betaină, succinat, saponină. Produsul trebuie să curățe ușor părul. Siliconii în această situație vor păstra umezeala - este bine, dar siliconii înșiși sunt agenți foarte controversați în compoziție, mulți le refuză. Ceramidele s-au dovedit a fi excelente, dar mai eficient aceste substanțe în produsele de îngrijire, balsamuri, cel puțin.

 

3. Curăță scalpul gras cu un șampon pentru păr normal cu uleiuri naturale, pantenol, ceramide

 

Există o astfel de afirmație: scalpul gras poate fi curățat numai cu agenți de curățare profundă: cu agenți tensioactivi agresivi și alcalii. Astfel de șampoane nu pot fi utilizate în mod regulat, deoarece structura părului poate fi perturbată! Folosiți produse pentru păr normal și tratați scalpul gras separat, împreună cu un triholog.

 

Este important ca șamponul să nu conțină polichiați.

 Aceste substanțe au o textură similară siliconilor, dar atunci

 când sunt combinate cu majoritatea balsamurilor de păr,

 îngreunează firele și duc la murdărirea lor rapidă.

 

4. Vătămarea siliconilor și a parabenilor din șampoane este exagerată

 

Siliconii rețin bine umiditatea, îmbunătățesc pieptănarea părului, reducând ruperea Desigur, există dovezi că acestea se acumulează în păr și, cu expunere prelungită, îi reduc puterea și strălucirea. Dacă utilizați produse cu siliconi, spălați-vă periodic părul cu șampoane de curățare profundă.

 

5. Șampoanele cu pH 7 și mai mici îmbunătățesc starea părului

 

Părul iubește un mediu acid, prin urmare șampoanele cu un pH de 7 sau mai mic vor fi benefice. La un pH mai alcalin, produsul va curăță mai bine și mai profund, dar cu o utilizare regulată poate perturba structura firelor.

 

6. Nu există „otrăvuri” evidente în șampoanele moderne

 

În epoca unei mari varietăți de produse cosmetice organice și tradiționale, totul este foarte relativ. Dacă o fată cu scalp sensibil își spală zilnic părul cu șampon cu laurilsulfat, acesta va fi dăunător pentru ea. Dacă laurii sulfat se amestecă cu polichiați, de asemenea, nu este bine. Dar „otrăvurile” fără echivoc nu sunt puse în șampoane moderne, deoarece producția de produse cosmetice este reglementată de acte legislative, a căror încălcare are consecințe uriașe pentru corporații.

 

7. Șampoanele organice sunt potrivite pentru scalp normal până la cel uscat

 

Dacă scalpul este normal sau uscat, saponinele de săpun (un ingredient popular de curățare în șampoanele organice) vor face o treabă bună la îndepărtarea impurităților. În orice caz, ar trebui să vă spălați părul timp de aproximativ 2 minute, masând bine pielea pentru o curățare maximă. Dar ține minte: organic nu înseamnă fiziologic. Materia organică poate fi alergică, provocând reacție nedorită, ce duce la deteriorarea calității părului.

 

8. Șamponul nu este capabil să hidrateze părul la gradul dorit

 

Șampoanele hidratante sunt denumite cel mai adesea datorită pH-ului acid și prezenței siliconilor în ele, care rețin umezeala. Dar această umiditate nu este suficientă pentru păr (mai ales uscat și poros). Un alt mit comun: șamponul crește densitatea părului. Nu!

 

9. În timp ce spălați părul, nu trebuie să „frecați” cu șampon pe toată lungimea

 

Totul depinde de gradul de murdărie. Dacă simțiți că părul s-a curățat după prima spălare, nu este necesar să folosiți șampon a doua oară. Spălați puternic rădăcinile părului prin masarea scalpului. Distribuiți cu atenție spuma rămasă pe toată lungimea.

 

10. Temperatura apei, depinde de starea părului

 

Pentru păr normal, se recomandă clătire cu apă călduță sau rece. Dacă intenționați să aplicați o mască după, puteți spăla spuma cu o apă la o temperatură mai mare, astfel încât porii să rămână deschiși și componentele benefice să pătrundă mai adânc. Masca la rândul este e spală cu apă rece. Pentru scalpul gras se recomandă - apa rece, iar pentru cel uscat - apă caldă sau puțin fierbinte.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro