10 elevi brăileni de 10 merg la Olimpiada Naţională de Religie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

10 elevi brăileni de 10 merg la Olimpiada Naţională de Religie

• Brăila va fi reprezentată la această competiţie de cinci elevi de gimnaziu şi cinci de liceu

 

Aşa cum v-am obişnuit în ultima perioadă, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” continuă astăzi seria materialelor dedicate elevilor care s-au calificat la olimpiadele naţionale. Şi cum astăzi este Vinerea Mare, ce materie putea fi mai potrivită decât Religia...

Anul acesta, 10 elevi de nota 10 vor participa la Olimpiada Naţională de Religie, cinci de gimnaziu şi cinci de liceu. Lotul judeţean este deschis de Andreea Mădălina Cristea, elevă în clasa a V-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, îndrumată de prof. Ionica Iconaru. Anul acesta, Andreea a participat şi la Concursul “Călători prin istorie”. În timpul liber îi place să citească şi să danseze. Mai ales să danseze, pentru că a făcut dans de performanţă timp de cinci ani şi a câştigat foarte multe premii. A ales să concureze la olimpiada de Religie pentru că este o “materie plăcută sufletului”.

Tot la clasa a V-a s-a calificat şi Damian Nectarie, elev al Şcolii Gimnaziale “Fănuş Neagu”, pregătit de prof. Gabriela Ion. Damian merge încrezător la olimpiadă, anul acesta el participând şi la judeţeana de matematică (menţiune) şi la Concursul “Călători prin istorie” (menţiune). Acesta ne-a spus că face canto şi sport (tenis, înot), îi place să citească, în special cărţi de istorie. Întrebat dacă s-a gândit deja ce vrea să facă în viitor, Damian ne-a spus că vrea să urmeze Teologia şi să îi calce pe urme tatălui său, care este preot.

Continuăm prezentarea lotului cu Daria Andreea Agapie, elevă în clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul”, coordonată de prof. Mariana Cristian. Daria se califică şi ea pentru prima dată la naţională, după ce anul acesta a participat şi la judeţenele de educaţie tehnologică şi limba română, precum şi la Concursul “Cultură şi spiritualitate”. Aceasta se descrie ca o “persoană normală care gândeşte diferit”, ea fiind mereu dornică să afle lucruri noi. În timpul liber adoră să citească.

Un alt component al lotului judeţean este Mara Măciucă, elevă în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”, îndrumată de prof. Mihaela Deac. Adolescenta are experienţa competiţiilor prin numeroasele participări la concursuri de limba română, lingvistică, religie sau geografie. Mara susţine că este o mare iubitoare de animale, având acasă un câine, o pisică şi o broască

ţestoasă, cântă la chitară şi face cursuri de canto, practică atletismul, iar în viitor vrea să devină medic psihiatru. 

La gimnaziu s-a mai calificat şi Ştefania Jercan, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială “Toma Tâmpeanu” Galbenu, pregătită de prof. Daniel Cîrîc. Adolescenta a participat în anii trecuţi şi la judeţene de română, matematică, lectură, dar şi la Olimpiada Satelor din România, iar una dintre activităţile ei preferate este lectura. Ştefania vrea să fie avocat pentru că îi place dreptatea, încercând mereu să pună în balanţă opiniile celor din jur şi să afle adevărul. Aceasta ne-a mai spus că nu merge la naţională pentru premii, ci pentru experienţa în sine, care o ajută să se dezvolte.

La liceu, lotul Brăilei este deschis de Daria Androne, elevă în clasa a IX-a la Liceul Pedagogic “D. P. Perpessicius”, coordonată de prof. Victoria Ferescu. Daria se califică la prima ei naţională, însă aceasta a adunat premii la  concursuri de religie, olimpiada de lectură (menţiune la judeţeană) şi “Adolf Haimovici” (premiul II). Când vine vorba de activităţi extraşcolare, Daria este prima care se oferă, ea fiind  implicată în diferite proiecte de voluntariat, cum ar fi Clubul de Vacanţă de la Bibliotecă, şi participă la diferite activităţi de dezvoltare personală în cadrul Aşezământului Cultural Lacu Sărat. De asemenea, Daria este unul dintre voluntarii campaniilor “Un înger de Crăciun” şi “#coloramimpreuna. Dăm viaţă Secţiei de Pediatrie”, organizate de cotidianul “Obiectiv”.

Continuăm cu Melania Ionescu, elevă în clasa a XI-a la Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, prof. îndr. Loredana Vasiloancă. Melania a participat şi la Concursul “Cultură şi spiritualitate”. Aceasta susţine că îi place teatrul, mai ales că a ajutat-o în dezvoltarea personală, şi să asculte muzică, în special muzică latină pentru că este îndrăgostită de limba spaniolă. Este atrasă şi de Psihologie şi chiar se gândeşte la o carieră în acest domeniu.

La clasa a X-a s-a calificat Ioana Loredana Oprişan, elevă a Liceului Tehnologic “Nicolae Titulescu” Însurăţei, pregătită de prof. Adina Daniela Radu. Ioana s-a calificat pentru prima dată la naţională, însă ea a fost o prezenţă constantă în anii trecuţi la judeţenele de limba română. Aceasta se descrie ca o tânără comunicativă, căreia îi place enorm să citească, iar când vine vorba despre planurile de viitor aceasta îşi doreşte să meargă la Academia de Poliţie.

Ştefania Radu, elevă a Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci”, îndrumată de prof. Florin Grecu, este cea care s-a calificat la clasa a XII-a. Tânăra participă pentru a treia oară la această olimpiadă naţională. După ce va susţine examenul de bacalaureat, aceasta vrea să studieze Stomatologia la Iaşi, specializarea Ortodonţie. Se descrie ca o persoană deschisă, care acordă atenţie problemelor oamenilor din jur şi încearcă să îi ajute.

Tot la clasa a XII-a s-a calificat şi Valentin Toma, elev al Liceului Pedagogic “D. P. Perpessicius”, coordonat de prof. Victoria Ferescu. Tânărul este laureat la concursuri de istorie, materie de care este pasionat, iar în timpul liber se dedică activităţilor social-filantropice. La facultate vrea să meargă la Ştiinţe Politice.

Olimpiada Naţională de Religie se va desfăşura în perioada 1-5 mai, în judeţul Bihor.

Felicitări elevilor şi profesorilor îndrumători! Mult succes la etapa naţională!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro