1 Iunie, o zi de vis pentru sute de prichindei brăileni | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

1 Iunie, o zi de vis pentru sute de prichindei brăileni

De sâmbătă şi până ieri, autorităţile locale împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) au organizat o serie de spectacole, concursuri şi alte activităţi destinate copiilor, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Astfel de manifestări au avut loc pe Faleză, în Grădina Mare, în Parcul Monument şi la Grădina Zoologică.
Sâmbătă dimineaţa, a debutat Festivalul cântecului şi dansului "Pe aripile copilăriei". Evenimentul s-a desfăşurat pe Esplanada Dunării.
Duminică, municipiul a fost transpus în miniatură, pe aleile din Grădina Publică, iar copiii prezenţi au avut ocazia să înveţe ce înseamnă să fii "un om mare". Proiectul "Brăila în miniatură" a fost organizat de Şcoala Primară "Dr. Luca", în colaborare cu Primăria Brăila şi IŞJ. Mai multe instituţii precum poliţia, jandarmeria, pompierii, spitalul, primăria, banca, şcoala şi-au amenajat standuri de prezentare.
Copiii care intrau în Grădina Mare, treceau prima dată pe la "Primărie", la Evidenţa Persoanelor, pentru a primi un "paşaport" în care erau trecute toate instituţiile prezente. Într-o ordine complet aleatorie, micuţii trebuia să meargă la cât mai multe standuri de prezentare, pentru a primi informaţii despre activitatea instituţiilor participante, dar şi pentru vizarea "paşaportului" de către reprezentanţii aflaţi la stand. După ce copiii strângeau câteva "x"-uri, alergau la "bancă", pentru a le preschimba în "bani", moneda fiind "explolei", apoi, cu ajutorul acestora, plăteau pentru a trage cu arcul sau pentru a participa la alte jocuri. O altă variantă a fost aceea de a-şi cumpăra fructe de la câteva standuri aparţinând unor hipermarketuri din Brăila.
Prichindeii au dat năvală la poliţie, pompieri şi jandarmerie. Aceştia au avut ocazia să vorbească la staţie, să pornească semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotarea poliţiei rutiere, să probeze vesta multifuncţională şi casca folosită de jandarmi în misiuni antiteroriste. De asemenea, pompierii au atras copiii cu o autospecială folosită pentru stingerea incendiilor şi una destinată misiunilor de descarcerare, complet echipată. Tot la standul acestora, copiii au promis solemn, în scris, părinţilor că nu se vor juca niciodată cu focul. Fiind fascinaţi peste măsură de prietenia organelor legii şi a salvatorilor de vieţi omeneşti, dar şi de posibilitatea de a urca într-o maşină de poliţie şi de a vedea arme adevărate, unii treceau de mai multe ori pe la standurile respective.
"Este a patra ediţie a evenimentului. Faţă de anii anteriori, observăm o mai multă implicare din partea instituţiilor, iar numărul de copii este mai mare. Dacă anul trecut au fost în jur de 400 de copii, anul acesta, după doar două ore de când am dat startul, sunt deja 400 de copii prezenţi. Sunt foarte încântaţi! Cel mai important este faptul că sunt instruiţi la standuri, cum trebuie să se comporte ca să evite intervenţia pompierilor, a poliţiei sau a jandarmilor. În felul acesta, copiii sunt responsabilizaţi şi învaţă cum să colaboreze cu instituţiile statului", ne-a spus organizatorul.

Grădina Zoo şi Parcul Monument, alte puncte de distracţie pentru copii

Petrecerea pentru copii a continuat şi luni cu manifestarea "Ziua Copilăriei", organizată de SC Administraţia Pieţelor şi Târgurilor SA Brăila (APT). Cele mai curajoase fetiţe au urcat pe scena special amenajată din curtea Grădinii Zoologice şi s-au întrecut în cântece. De asemenea, aleile erau pline de părinţi, bunici şi copii veniţi pentru a vedea sau revedea animalele. "Mami m-a adus în fiecare an la Zoo, îmi place. Am fost un pic şi la scenă, la spectacol. Am văzut toate animalele, iar cel mai mult mi-a plăcut calul", e de părere Irina, o fetiţă de 6 ani, care a venit însoţită de mama sa.
În Orăşelul Copiilor din Parcul Monument, copiii au putut intra gratis de ziua lor. Aici au fost spectatori la piesa "Cărăbuş în pădurea de poveşti", pusă în scenă de Teatrul de Păpuşi. Atmosfera a fost întreţinută în continuare de Ansamblul de copii "Steluţe Dunărene", cu un program muzical special.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro