Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

1 Decembrie, Ziua Mondiala de Lupta impotriva SIDA

1 Decembrie, Ziua Mondiala de Lupta impotriva SIDA, este in fiecare an o ocazie pentru oamenii din intreaga lume sa isi demonstreze solidaritatea fata de persoanele infectate cu HIV. In comunicatul de presa emis de Directia de Sanatate Publica Braila se mentioneaza ca, in acest an, Romania se va solidariza cu cele 40,3 milioane de persoane afectate de HIV in lume, dedicind aceasta zi luptei impotriva discriminarii, de care tara noastra este in mod special afectata. Potrivit ultimelor statistici ale Comisiei Nationale de Lupta Anti SIDA, la 30 iunie 2005 in tara noastra erau inregistrate 10.995 persoane care traiesc cu HIV/SIDA, dintre care aproximativ 7.500 sint adolescenti si copii. Romania este tara care detine cel mai mare numar de copii si adolescenti infectati cu HIV din Europa.
In judetul Braila sint inregistrate, in prezent, 86 de persoane in viata cu infectie HIV, dintre care 70 sint tineri.
La nivelul judetului nostru, se vor desfasura - pe parcursul lunii decembrie - mai multe actiuni organizate de Serviciul de Promovarea Sanatatii din cadrul DSP Braila, actiuni ce vor fi coordonate de dr. Sabina Meirosu.
Totodata, cu prilejul Lunii internationale de lupta impotriva HIV/SIDA, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a adresat un mesaj catre toti credinciosii: "Cuvintul nostru este o chemare la dragoste si toleranta fata de acesti frati ai nostri. Si ei sint prietenii lui Hristos si fii ai lui Dumnezeu, ca si noi. Oare boala, oricare ar fi aceea, l-ar putea tine pe Hristos departe de om? Nicidecum! Dar El vede ca azi multi oameni ii indeparteaza din mijlocul lor pe cei infectati cu HIV. Daca-i alungam pe acesti suferinzi, pe Hristos Il alungam. Daca nu ne pasa de ei, fata de Hristos sintem nepasatori. Daca nu-i iubim, pe Hristos nu-L iubim. Sa nu uitam deci, ca Hristos ne iubeste pe toti, fara discriminare."
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii