„Vis de noiembrie” - un recital de suflet, răsplătit cu îndelungi aplauze | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„Vis de noiembrie” - un recital de suflet, răsplătit cu îndelungi aplauze

• evenimentul a avut loc sâmbătă, 16 noiembrie, începând cu ora 16:00, la Colecțiile Etnografice ale Muzeului Brăilei „Carol I” • au participat Sibiana Mirela Antoche, poet, membru UZPR și Trupa ANTIC (Marian Marinescu - chitară și voce, fondatorul trupei, Dumitru Vasilescu - clape și prof. Florin Lazăr- chitară și voce)

 

Weekend de muzică folk și poezie la Colecțiile Etnografice ale Muzeului Brăilei „Carol I”, de pe Strada Polonă 14, organizat în cadrul Hub-ului cultural „Etnoliteratura”. Este vorba de recitalul susținut de Sibiana Mirela Antoche, poet, membru UZPR, și Trupa ANTIC, compusă din Marian Marinescu - chitară și voce, fondatorul trupei, Dumitru Vasilescu - clape și prof. Florin Lazăr- chitară și voce. Moderator al evenimentului cultural a fost dr. Brîndușa Ilie, muzeograf la Serviciul Cercetare, Documentare, Valorificare - Muzeul Brăilei „Carol I”.

„Casa Alexiu este un loc în care se scriu povești cu fir de aur, o oază de liniște și binecuvântare, un spațiu generos și primitor! Pășindu-i pragul, ridicându-ți privirea, te lași copleșit de splendoare. Fiecare loc este încărcat cu energia celui care îl păstorește. Și iată, am ajuns la omul care ne înveșmântează în straie de sărbătoare, dăruind culturii brăilene pagini memorabile. Este vorba de doamna muzeograf, dr. Brîndușa Ilie, om blând, generos și iubitor, care ne-a primit cu brațele deschise, oferindu-ne ceea ce noi aveam nevoie: o sală, câteva scaune, o masă și multă căldură. Într-o după-amiază de noiembrie lumina a coborât în Muzeul de Etnografie, adunând laolaltă iubitorii de poezie și muzică folk. Protagoniștii recitalului au fost prezentați, rând pe rând, cu eleganța unei de gazde perfecte”, ne-a mărturisit Sibianei Mirela Antoche, poetă și jurnalistă UZPR.

În minutele care au urmat, în sala arhiplină s-au auzit lirismul poetic al Sibianei Mirela Antoche, poetă și jurnalistă UZPR, și muzica folk interpretată cu pasiune și dăruire de talentații Marian Marinescu - chitară și voce, fondatorul Trupei ANTIC, Dumitru Vasilescu - clape și prof. Florin Lazăr- chitară și voce. Sincronizarea muzicii și poeziei a făcut deliciul publicului. Potrivit brăilenilor care au avut privilegiul de a fi prezenți la Casa Alexiu, atunci când poezia Sibianei Antoche a răsunat pe linia melodică a unor nostalgice melodii, publicul aproape că nu a mai clipit, s-a lăsat pur și simplu „purtat de simfonia cuvintelor”, ascultând fiecare vers, fiecare metaforă. Recitalul s-a ridicat la rang de spectacol atunci când Trupa ANTIC și-a intrat deplin în rol, reușind să cucerească inimile celor prezenți. În sală, nume sonore din urbea brăileană și gălățenă au dat plusvaloare „Visului de noiembrie”, iar cei prezenți au primit cu bucurie evenimentul, luându-l ca pe un dar de suflet. 

„Protagoniștii recitalului, copleșiți de aplauze, au plecat cu speranța unor viitoare întâlniri cu publicul, public care s-a despărțit cu greu de cei care le-a încărcat sufletul cu magia unei seri de neuitat. Organizatorul recitalului, poeta Sibiana Mirela Antoche, și-a adăugat în palmaresului literar încă un eveniment reușit. „Visul de noiembrie” s-a împlinit prin bunăvoința unui om minunat, primitor și iubitor de artă și cultură, dr. Brândușa Ilie, căreia oaspeții i-au mulțumit, cu respect și infinită recunoștință. Cortina s-a tras, dar povestea „Vis de noiembrie” continuă în inimile însetate de frumos, iar muzica folk și poezia își cer dreptul de a fi plimbate acolo unde simt că sunt primite cu bucurie și entuziasm”, a precizat, profund impresionat, unul dintre participanții la eveniment.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro