Mergi la conţinutul principal
Oameni noi pe lista consilierilor PNL

„Vedeam efectiv cum, sub conducerea PSD, România merge pe contrasens”

• este motivul pentru care Valentin Neguleasă, asistent medical în Italia, s-a hotărât să se întoarcă în ţară, la Brăila şi să intre în politică • el candidează la un post de consilier local din partea PNL

 

Valentin Neguleasă a fost asistent medical la Spitalul Judeţean Brăila până în 2005, când, asemeni multor tineri din România, s-a hotărât să emigreze. A lucrat vreme de 15 ani în sistemul medical italian, într-o ţară în care, aşa cum spune el, „munca şi valoarea individuală sunt apreciate”. În perioada în care România se scufunda sub loviturile aplicate justiţiei de colegii de partid ai lui Liviu Dragnea, Valentin a luat decizia de a se întoarce în România pentru a schimba ceva acasă. La propunerea lui Alexandru Dănăilă, Valentin ocupă un loc pe lista de candidaţi pentru un post de consilier local. 

 

- Eşti unul dintre tinerii care au plecat din Brăila, au plecat din România, iar acum eşti hotărât să te întorci şi să faci ceva acasă. Ba, mai mult, să intri în politică. Spune-mi cum ai luat decizia să te întorci şi de ce vrei să candidezi pentru un post de consilier.

- Am plecat din România în urmă cu 15 ani fiindcă mi-am dorit să trăiesc într-o ţară modernă, unde munca şi valoarea individuală sunt apreciate, unde există respect pentru resursa umană, unde există grijă pentru tot ce înseamnă mediu înconjurător, unde există infrastructură (de la transport public adecvat, până la autostrăzi), unde serviciile medicale pentru care plătesc în fiecare lună sunt civilizate, profesioniste şi umane. Am hotărât să intru în politică după ce am văzut cum se degradează mediul politic, cum este atacată justiţia şi, în general, cum se prăbuşeşte democraţia în România în perioada 2015 – 2019. Epoca Dragnea m-a făcut să fiu îngrijorat pentru situaţia din ţară, m-a speriat şi m-a activat din toate punctele de vedere. Vedeam efectiv cum, sub conducerea PSD, România merge pe contrasens, cum se îndepărtează de principiile lumii civilizate, de valorile europene. Mi-am spus că e momentul să fac ceva, că nu e normal să stau departe de România, cu mâinile în sân şi să privesc cum ţara mea se transformă în Belarus, cum oameni de vârsta mea sau mai tineri sunt bătuţi pe stradă fiindcă îşi cer în mod paşnic drepturile. Mi-am spus că pot să împărtăşesc şi să folosesc experienţa celor 15 ani petrecuţi într-o ţară dezvoltată, însă departe de casă. Aşa că am decis să mă întorc. Pentru că iubesc România, cu bunele şi relele ei, pentru că ştiu cum merg lucrurile, pentru că vreau să ajut să meargă mai bine. Pentru că, înainte de toate, sunt român. Am intrat în PNL fiindcă valorile liberale sunt cele care mă definesc cel mai bine. M-am bucurat să găsesc aici o echipă tânără, de oameni care vor să schimbe ceva în Brăila. Oraşul are o groază de probleme fiindcă vreme de 30 de ani, rezolvarea problemelor reale ale cetăţenilor nu a fost preocuparea administraţiei publice locale. PNL propune o echipă cu totul nouă de consilieri locali şi judeţeni, oameni tineri printre care, la propunerea preşedintelui Alexandru Dănăilă, sunt onorat să mă număr şi eu.

 

- În “Bătălia pe proiecte” ai venit cu un proiect care prevede înfiinţarea unui centru de sănătate de proximitate în cartierul Vidin. Spune-mi, în câteva fraze, de ce este necesar un astfel de proiect şi cum poate fi finanţat.

- Eu lucrez în sistemul de sănătate din Italia. Sunt de părere că locuitorii oraşului au nevoie de servicii de sănătate şi că este absurd să fii nevoit să traversezi tot oraşul pentru a ajunge din Vidin pe Buzăului dacă ai o urgenţă medicală. Proiectul meu vizează realizarea unui centru de sănătate de permanenţă în cartierul Vidin. Vorbim despre facilitarea accesului la tratament pentru toţi cei care locuiesc dincolo de podul de la Brăiliţa, zonă pe care actualul primar pare să o fi uitat că există. Proiectul poate fi finanţat de la Consiliul Judeţean şi Primăria Brăila, dar cred că, mai ales în actuala criză sanitară, se vor putea accesa inclusiv fonduri europene, dintre cele oferite în actualul context.

(Interviu realizat de Alexandru IONESCU)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro