Mergi la conţinutul principal

„Transhumantă și păstorit tradițional”. Muzeul Brăilei, partener într-un proiect derulat de Universitatea „B. P. Hașdeu”, din Cahul

• marți, 5 septembrie, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”, conf. dr. Costin Croitoru, a participat la mulsul oilor, la o fermă din Slobozia Mare, raionul Cahul, Moldova, împreună cu studenții Universității de Stat „B. P. Hașdeu”, parte a unui proiect inițiat de frații de peste Prut • proiectul s-a derulat, de asemenea, la familia de oieri Picoiu, din satul Muchea, Siliștea

 

Muzeul Brăilei „Carol I”, reprezentat de managerul instituției, conf. univ. dr. Costin Croitoru, este partener în proiectul „Transhumanța și păstoritul tradițional, parte a patrimoniului cultural universal”, organizat de Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, din Cahul, Republica Moldova, în colaborare cu prestigioasa instituție de cultură brăileană și cu Muzeul de Etnografie din Brașov.

Proiectul, susținut de de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila, Asociația Prietenii Muzeului Brăilei și Asociația Crescătorilor de Ovine Chiscani, a inclus, într-o primă fază, o demonstrație live susținută de familia de oieri Picoiu, din satul Muchea, comuna Siliștea, județul Brăila.

De asemenea, în cadrul proiectului, conf. dr. Costin Croitoru a participat, marți, 5 septembrie, la mulsul oilor, activitate cu adânci rădăcini în trecutul provinciilor românești, desfășurată, de data aceasta, la o fermă de oi - toate una și una - de la Slobozia Mare, raionul Cahul, Republica Moldova. La demonstrația de îndemânare prezentată de ciobanii moldoveni au participat, de asemenea, dr. Ion Ghelețchi și studenții Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, din Cahul, precum și oaspeți din România, implicați în proiectul „Transhumanța și păstoritul tradițional, parte a patrimoniului cultural universal”. Atât studenții moldoveni, cât și oaspeții din România au avut, astfel, parte de o experiență memorabilă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro