Mergi la conţinutul principal
Administrația Dragomir

„Toate străzile realizate din pământ, înainte de 1989, vor fi integral asfaltate”

• a declarat primarul Municipiului Brăila, Marian Dragomir, la conferința de presă organizată marți, 14 mai, la sediul Consiliului Județean Brăila • în prezent sunt în curs de finalizare lucrările de pe Calea Galați, Șoseaua Baldovinești și cartierul Nedelcu P. Chercea • în luna august vor începe lucrările în cartierele Vidin și Progresul, unde vor fi realizate parcări moderne, cu spații verzi și cu trotuare reabilitate până la intrarea în scara blocului

 

Brăila, un mare șantier.

Marți, 14 mai, la conferința de presă organizată la sediul Consiliului Județean Brăila, primarul Municipiului Brăila, Marian Dragomir, a prezentat principalele lucrări aflate în derulare și pe care municipialitatea se angajează să le finalizeze cât mai repede posibil.

 „Semnăm baza de recepție la parcările din Hipodrom, Obor și zona Gară - Autogară și am început lucrările la parcările din zona Buzăului - Radu Negru - Viziru, din proximitatea Spitalului Județean Brăila, unde se pot vedea, deja, lucrări în derulare, efectuate pentru a decongestiona acea zonă. Este una cu un trafic foarte mare. În perioada următoare, mai precis în luna august, urmează să înceapă lucrările în cartierele Vidin și Progresul, în zona dintre blocuri, unde vom transforma acele spații în parcări moderne, luminate, cu spații verzi, cu trotuare reabilitate până la intrarea în scara blocului și - un lucru foarte interesant - la toate parcările începute de anul trecut am montat foarte multe camere de supraveghere, pentru a oferi un plus de siguranță persoanelor care circulă de la mașină până la bloc și pentru a asigura protecția bunurilor care sunt în parcare”, a precizat Marian Dragomir.

Potivit edilului, pe Șoseaua Baldovinești, lucrarea cu fonduri europene se apropie de final. În prezent se fac marcajele rutiere, iar în cel mult o săptămână vor fi montate bordurile și va începe turnarea covorului asfaltic până la Șoseaua de Centură (Dedeman). Ulterior vor fi reabilitate și cele două bretele laterale ale podului, până la Strada Ghica (Siretului).

„În momentul de față se mai lucrează în cartierul Hipodrom, pe Aleea Cinematografului și zona adiacentă părculețului de la Cinema Unirea sau Millenium, inclusiv cu asfaltarea integrală de jur împrejur, cu aleile blocurilor. Este o lucrare începută deja. Se lucrează, de asemenea, la parcarea din spatele Palatului Agriculturii, unde au fost îndepărtate toate garajele și unde se va construi o parcare foarte modernă și extinsă. Linia de tramvai din Parcul Monument este în pregătirea recepției, s-au făcut probele și cu tramvaiele acolo, și ele funcționează bine, iar pe Calea Galați cam într-o săptămână se va începe lucrul la trotuare, urmând ca, ulterior, să se facă faza cu ISC-ul și să se toarne și primul strat de covor asfaltic pe carosabil”, a mai spus primarul Marian Dragomir.

Potrivit edilului, în momentul de față, se mai lucrează în cartierul Nedelcu P. Chercea, la reabilitarea/ asfaltarea străzilor. După finalizarea acestor lucrări, în Chercea nu va mai exista nicio stradă neasfaltată. 

„Putem spune că, după ce vom termina lucrările din Chercea, toate străzile realizate din pământ, înainte de 1989, vor fi integral asfaltate. Mai rămân câteva străzi care au fost preluate de Primăria Municipiului Brăila după revoluție, care vor intra și ele, anul viitor, în reabilitare. Și apoi vom putea să spunem că, într-adevăr, am modernizat toate străzile din municipiul Brăila”, a precizat Marian Dragomir.

Cât privește lucrările aflate în derulare în județ, președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, a precizat, în cadrul aceleiași conferințe de presă:

„Vom începe lucrările pentru modernizarea și asfaltarea a încă 25 de kilometri de drum județean, atât pe zona de sud cât și zona de nord a județului. Totodată, se continuă lucrările la Palatul Administrativ și lucrăm intens la celelalte proiecte, pentru a le depune. Avem și proiecte de viitor”, a precizat Francisk Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro