Mergi la conţinutul principal

„Respect the nature”, Proiect Erasmus+ la Școala Gimnazială “Toma Tâmpeanu” Galbenu

În perioada 21-27 noiembrie Școala Gimnazială “Toma Tâmpeanu” Galbenu a fost gazdă pentru elevii și profesorii din Ungaria și Turcia în cadrul proiectului Erasmus+ „Respect the nature”, acțiunea cheie KA2, „Cooperation for innovation and the exchange of good practices”, nr. 2021-1- hu01-ka210-sch-00032365. Scopul principal al proiectului este de a dezvolta activitățile STEAM, cât și de a motiva elevii pentru învățare și implicarea activă în activități ce vor contribui la dezvoltarea abilităților și competențelor acestora pe tot parcursul vieții.

În a doua zi a perioadei, profesorii și elevii oaspeți au vizitat școala și structurile arondate acesteia, au participat la lecții de matematică, au descoperit piramida alimentelor la biologie, iar lecția de istorie, cât și cea de engleză s-au bazat pe două scenete în limba engleză la ambele materii.

În ziua a treia a mobilității, oaspeții au avut o ora de robotică, au facut experimente despre vulcani, despre animalele sălbatice și plantele din pădure, au învățat componentele corpului uman cu ajutorul unui schelet, iar ziua s-a încheiat cu o activitate în Centrul de Documentare și Informare unde elevii au pictat pe ciuperci făcute din ipsos, iar pe farfurii au desenat steagurile celor trei țări participante.

În următoarea zi a activității, aceștia au vizitat Biblioteca Municipală unde au fost antrenați într-o discuție privind prezentul și viitorul roboticii, importanța unui atelier de robotică într-o bibliotecă publică. Copiii au fost provocați la un mic joc de logică cu bee-bots, au testat ceilalți roboți și au aflat despre costurile, timpul și materialele necesare pentru obținerea acestora.

În penultima zi a activității, au avut loc competiții sportive între elevii celor trei școli participante, au plantat pomi, elevii școlii gazdă au organizat la Căminul Cultural din comuna Galbenu o activitate ce a pus în prim plan dansuri, cântece și costume tradiționale românești.

În ultima zi a mobilității, oaspeții au mers într-o excursie la Sinaia, unde au vizitat Castelul Peleș, mânăstirea Sinaia, Muzeul Posada. Atât profesorii cât și elevii au avut șansa de a socializa, a conversa în limba engleză și de a face schimb de experiență.

La sfârșitul perioadei, elevii și profesorii au participat la ceremonia înmânării certificatelor de participare la mobilitatea din România, de către doamna director a Școlii Gimnaziale “Toma Tâmpeanu” Galbenu, Mihaela Corina Jercan, care a implementat acest proiect minunat în cadrul școlii. Momentul a fost emoționant și s-a desfășurat într-un cadru festiv.

Pe parcursul celor 5 zile, s-au legat prietenii atât între elevii celor trei țări cât și între profesori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro