Mergi la conţinutul principal

„Poezii fără cuvinte”. Vernisaj la Galeria „Gheorghe Naum”

* evenimentul are loc vineri, 31 martie, de la ora 13.00 * expoziția cu lucrări de grafică și pictură semnate de Amalia Dulhan și Beatrice Anghelache poate fi vizitată în perioada 31 martie - 7 mai 2023

 

 

 

Eveniment deosebit de important pentru viața culturală a urbei dunărene.

Vineri, 31 martie 2023, de la ora 13.00, are loc vernisajul Expoziției de grafică și pictură intitulată „Poezii fără cuvinte”, cu lucrări de o excepțională încărcătură emoțională semnate de Amalia Dulhan și Beatrice Anghelache. Vernisajul va avea loc la Galeria „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei „Carol I” (Piața Traian nr. 3, cu intrare prin strada Galați). Curator al expoziției este Alina - Ruxandra Mircea, șef Secția Artă a Muzeului Brăilei „Carol I”.

Potrivit criticilor, în lucrările Amaliei Dulhan, Sinele se regăsește într-o stranie și precară stare de echilibru, în care fragilitatea individualității este fie pierdută în neantul personal, fie specific localizată în raport cu un mediu extern ostil sau străin. Identitatea nu este aici o simplă carcasă, ci mai degrabă o interfață sedimentată, agregată de impulsul de a se cunoaște pe sine, conștientizând riscurile unei asemenea dorințe și refuzând, totodată, printr-un instinct primar, disiparea în restul materiei din Universul în care a apărut ca și conștiință.

Despre Beatrice Anghelache, criticii spun că explorează o reinventare delicată a individualității într-un univers permeat de nostalgie. Simbioza dintre organic și abstract, dintre corp și memorie, dintre ceea ce este și ceea ce s-a pierdut poate definitiv, redefinește Sinele într-un caleidoscop de instante posibile. Conștiința umană transcede, astfel, timpul și spațiul, creându-și propria lume definită și justificată prin experiențele sale.

Expoziția de artă modernă „Poezii fără cuvinte” poate fi vizitată în perioada 31 martie - 7 mai 2023.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro