Mergi la conţinutul principal

„Poezie la vârsta a III-a” la Centrul de Creație Brăila

• evenimentul se desfășoară azi, în incinta Galeriei Violon d'Ingres a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, din Piața Traian nr. 2

 

Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) și Primăria Municipiului Brăila organizează în ziua de vineri, 15 martie, începând cu ora 10.45, activitatea culturală „Poezie la vârsta a III-a, desfășurată sub egida „La o cafea despre Brăila”. Evenimentul este dedicat Zilei Internaționale a Poeziei, sărbătorită an de an, din anul 1999, pe data de 21 martie, „ca o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume, și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale”.

Potrivit organizatorilor, Ziua Internațională  a Poeziei reprezintă prilejul de a onora literatura prin poeții care au lăsat ca moștenire versuri nemuritoare, creații ce însumează emoții și trăiri; un prilej binevenit de a promova lectura, scrierea și predarea poeziei, dar și de a-i încuraja pe cei care contribuie, prin propriul talent, la îmbogățirea patrimoniului cultural universal. 

La această manifestare culturală, desfășurată în incinta Galeriei Violon d'Ingres a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, din Piața Traian nr. 2, vor participa seniori, membri ai Uniunii Județene a Pensionarilor din Brăila, coordonați de Tinca Rusu Preda, care vor aduce un omagiu culturii, în general, și poeziei, în special, prin momentele artistice prezentate.

„Evenimentul, deja unul de tradiție în comunitatea brăileană, reunește, lună de lună, persoanele de vârsta a III-a iubitoare de cultură, oameni minunați, adunați în locul și momentul în care poezia și dialogul se vor contopi, într-o lume a frumosului și a inspirației, într-un cadru ce facilitează şi încurajează legăturile interumane și schimbul de idei prin acest tip de activități cultural-artistice ce permit și stimulează participarea la viaţa socială”, precizează surse din cadrul Centrului de Creație Brăila.

Evenimentul „Poezie la vârsta a III-a” va fi transmis live, pe pagina de facebook Centrul.de.Creatie.Braila, începând cu ora 10.45.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro