Mergi la conţinutul principal

„Poarta Focșanilor în Strategiile Marilor Puteri” - Colocviu internațional organizat în contextul războiului din Ucraina

evenimentul este moderat de general de brigadă (rez.) Gheorghe Soare și conf. dr. Costin Croitoru, managerul Muzeului Brăilei „Carol I” o primă temă a discuțiilor va privi situația geopolitică în contextul războiului din țara vecină, din perspectiva națională și a NATO • intrarea este liberă

 

Colocviu internațional organizat în contextul războiului din Ucraina, găzduit de somptuosul sediu central al Muzeului Brăilei „Carol I”, din Piața Traian nr. 3.

Astfel, potrivit comunicatului instituției, Muzeul Brăilei „Carol I”, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Brăila, în colaborare cu Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Arma Geniu „General Constantin N. Hârjeu”, Universitatea Danubius Galați și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Republica Moldova, organizează vineri, 11 noiembrie 2022, cu începere de la ora 9.00, la sediul central din Piața Traian nr. 3, Colocviul Internațional de Geopolitică și Strategii Defensive cu tema „Poarta Focșanilor în Strategiile Marilor Puteri”.

Comunicările susținute de către generali activi și în rezervă care dețin sau care au deținut funcții importante în Armata României și în structurile NATO - respectiv reputați istorici, reprezentanți ai instituțiilor enumerate mai sus - vor fi grupate în trei paneluri: Situația geopolitică în contextul războiului din Ucraina din perspectiva națională și a NATO; Istorie locală în context geopolitic internațional; Tendințe privind infrastructura din flancul estic al NATO.

Moderatorii evenimentului sunt: general de brigadă (rez.) Gheorghe Soare și conf. univ. dr. Costin Croitoru, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”. Intrarea la eveniment este liberă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro