„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Comuna Ulmu,judetul Braila anunță semnarea contractului de finanțare nr. 410DOT/2023  avand ca obiect  finantarea  proiectului cu titlul DOTAREA CU MOBILIER,MATERIALE DIDACTICE SI ECHIPAMENTE A SCOLII  GIMNAZIALE ”GENERAL STAN POETAS” ULMU, in cadrul apelului  de proiecte ” Dotarea cu mobilier,materiale didactice si echipamente digitale a unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe” prin  Planului National de Redresare si Rezilientă, Pilonul VI. Politici pentru noua generație Componenta C15: Educație Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Perioada de implementare a proiectului se incheie cel mai tarziu la data de 31.12.2024.

Obiectivul general al proiectului vizează combaterea accesului limitat la educație, crearea unei infrastructuri de calitate, a unui sistem de educație echitabil și a unor servicii esențiale privind oferta educațională, fiind necesare în creșterea calității vieții generațiilor viitoare.

 Obiectivul specific il reprezinta asigurarea echipamentelor si a resurselor tehnologice digitale pentru unitatile de invatamant si asigurarea dotarilor pentru salile de clasa si laboratoare/ateliere scolare.

Proiectul este gestionat de  ”Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior a Cercetarii,Dezvoltarii si Inovarii”, denumita in continuare (UEFISCDI) in numele MINISTERULUI EDUCATIEI,in calitate de agentie de implementare a proiectelor privind investitiile incredintate in baza acordului pentru apelul  ”Dotarea cu mobilier,materiale didactice si echipamente digitale a unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe”

Valoarea totală a proiectului este de 951.192,29  lei cu TVA din care 799.321,25 lei valoare eligibilă nerambursabilă și 151.871,04  valoare TVA ce va fi decontată din bugetul de stat. Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de catre UAT Comuna Ulmu din bugetul local.

Persoană de contact: Banica Vasile-primar

Telefon :0763541635                                                                                                                                          

e-mail: primaria_ulmu@yahoo.com                                                                                                                

                Apel de proiecte gestionat   de ” Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior a Cercetarii,Dezvoltarii si Inovarii” denumita in continuare (UEFISCDI) in numele MINISTERULUI EDUCATIEI    finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României

 

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană - UrmătoareaGenerațieUE”

https://mfe.gov.ro/pnrr/                            https://www.facebook.com/PNRROficial/

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro