„Orașele-Porturi de la Dunărea de Jos, două milenii de istorie între război și pace” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„Orașele-Porturi de la Dunărea de Jos, două milenii de istorie între război și pace”

• evenimentul va avea loc în perioada 17-19 iulie, în format hibrid, la Drobeta Turnu-Severin, și este organizat în parteneriat cu Muzeul Brăilei „Carol I”

 

Eveniment cultural de excepție, dedicat orașelor-porturi de la Dunărea de Jos, cu participarea mai multor instituții muzeale, inclusiv a muzeului brăilean.

„Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, împreună cu Muzeul Regiunii Porților de Fier, organizează, în parteneriat cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Brăilei „Carol I”, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați, Muzeul Dunării de Jos Călărași, Muzeul Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, conferința științifică „Orașele-Porturi de la Dunărea de Jos, două milenii de istorie între război și pace”, eveniment care va avea loc la Drobeta Turnu-Severin - în perioada 17-19 iulie 2024”, precizează managerul Muzeului Brăilei „Carol I”, conf. univ. dr. Costin Croitoru.

Conferința „Orașele-Porturi de la Dunărea de Jos, două milenii de istorie între război și pace” se va desfășura în format hibrid și va fi găzduită de Muzeul Regiunii Porțile de Fier din Drobeta Turnu-Severin. Conf. univ. dr. Costin Croitoru, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”, va prezenta studiul: „Câteva repere arheologice și istorice cu privire la cetatea turcească a Brăilei”.

Timp de trei zile (17, 18 și 19 iulie), vor fi prezentate studii, prelegeri, vizite de lucru și vor fi inițiate discuții libere. De asemenea, participanții vor asista la vernisarea Expoziției de hărți „Dunărea de Jos – spațiu de interferență politico-militară. O perspectivă cartografică (sec. XVI-XIX)” (Daniel Iosif, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului) și a Expoziției „Miniaturi de la Șantierul Naval din Severin” (Mihaela Florentina Stănciulescu, Muzeul Regiunii Porților de Fier Drobeta Turnu-Severin).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro