Mergi la conţinutul principal
De ce vrei în Parlament, stimate candidat?

„Momentul Colectiv m-a determinat să mă implic în politică”

• declară dr. Antoneta Ioniţă, locul 1 la Camera Deputaţilor pe lista PNL Brăila

A început campania electorală! Parlamentarii care mai vor un mandat şi-au prezentat deja rapoartele de activitate. Dacă brăilenii au fost sau nu mulţumiţi de activitatea lui Mihai Tudose(PSD), Ion Rotaru(PSD), Vasile Varga(PNL) şi Marioara Nistor(PMP) rămâne de văzut la vot. Pe lângă aceştia însă, sunt o mulţime de alţi candidaţi pe locuri posibil eligibile pe listele partidelor mai mari sau mai mici. De ce vor să candideze? Ce-i recomandă din propria biografie să aspire la un loc în Parlamentul României? De ce i-am vota noi, brăilenii? Trei întrebări simple la care aşteptăm răspunsuri din partea candidaţilor la adresele monica@obiectivbr.ro şi alexandru_necula86@yahoo.com

Ieri, patru candidaţi ne-au trimis propriile răspunsuri. Le vom face publice în ordinea în care le-am primit.

 

De mai bine de douăzeci de ani, suntem cu toţi martorii unei profunde degradări a societăţii româneşti, fenomen care a dus la manifestări extreme: cei mai buni studenţi medicinişti, dar şi din alte domenii, au ales să profeseze în străinătate; familiile trăiesc separat, în ţări diferite, pentru că tot mai mulţi părinţi îşi caută de muncă pe meleaguri străine; copiii rămân în grija rudelor şi cresc tot mai singuri şi mai alienaţi. Toate acestea sunt semne ale suferinţei profunde în care se găseşte România.

Apogeul a fost atins odată cu tragicul eveniment de la Colectiv. Atunci cetăţenii indignaţi de atitudinea sfidătoare a autorităţilor au ieşit în stradă, solidari cu victimele oribilului accident şi au cerut extirparea corupţiei şi schimbarea clasei politice!

Atunci am înţeles că la nivelul deciziei politice şi a partidelor este nevoie de oameni noi. A fost momentul ce m-a determinat să mă implic în politică, cu responsabilitatea de a îndrepta legile strâmbe care produc efecte negative pentru fiecare dintre noi.

 

Am o experienţă de peste 20 ani în domeniul social”

Mulţi dintre cetăţenii Brăilei ştiu deja că am o experienţă de peste 20 ani în domeniul social prin perspectiva actului medical.Timp de 14 ani am coordonat activitatea Unităţii Primiri Urgenţă, iniţial Compartiment Primiri Urgenţe dezvoltat ulterior UPU – SMURD Brăila. Pe toată această perioadă, Brăila s-a putut mândri cu o unitate de avangardă. Tot pe durata mandatului meu de Medic Şef UPU am scris proiectul “Creşterea calităţii serviciilor medicale în Unitatea Primiri Urgenţe - Brăila”, proiect selecţionat de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti pentru a fi prezentat în Conferinţe Internaţionale pe tematică.

În prezenţa mea s-au operaţionalizat Staţiile SMURD: Brăila, Ianca, Făurei, Însurăţei şi am răspuns de pregătirea şi coordonarea medicală a echipajelor de paramedici.

Ca medic de familie ştiu ce rol important are prevenţia, fiind singura metodă prin care putem acţiona din timp pentru salvarea vieţii oamenilor. Tocmai de aceea, îmi doresc reintroducerea sistemului de analize gratuite pentru asiguraţi, aşa cum ştim cu toţii că a funcţionat în guvernarea liberală precedentă. O astfel de prevedere trebuie însoţită de garantarea accesului la medicamentele necesare. Pacientul trebuie să le găsească şi trebuie să beneficieze de o listă amplă de medicamente compensate şi gratuite.

 

„Trebuie redată încrederea oamenilor în sistemul medical din interior”

Echipa liberală a lui Dacian Cioloş ştie că nimic nu se poate face cu adevărat decât dacă redăm încrederea oamenilor în sistemul medical din România. Iar primul pas către încredere trebuie făcut din interior. Pentru a convinge medicii şi asistenţi din România să rămână să muncească în ţară, trebuie să le asigurăm venituri pentru un trai demn. De la mijlocul anului 2017, PNL propune dublarea salariilor medicilor şi creşterea cu 20% a celor pentru asistenţi medicali.

Alături de aceste măsuri ne propunem să avem ample proiecte de infrastructură: construcţia a 8 spitale regionale şi a 900 de dispensare (imobile Casa Medicului”) în oraşele mici şi mediul rural.  

După ani de zile de guvernare - centrală şi locală - a PSD, sărăcia domină ţara. Oamenii au ajuns mai săraci şi mai suferinzi pe fiecare zi ce a trecut. PSD este partidul care a arătat că nu poate şi nu vrea mai mult pentru România. E timpul să mişcăm lucrurile înainte!

Acum 20 de ani, am putut alege între a mă întoarce acasă, în Brăila, sau a pleca spre ţări unde profesia mea ar fi fost mai respectată. Sunt brăileancă şi am ales să pun umărul la reconstrucţia comunităţii noastre.

Acum, când România se află la răscruce, cer votul brăilenilor pentru mine, pentru PNL şi pentru premierul Cioloş, pentru că ştiu că trebuie să facem mai mult şi mai bine pentru această ţară. Când mi s-a propus să mă alătur echipei liberale pentru Parlament a premierului Dacian Cioloş, nu am ezitat niciun moment. Şi asta pentru că România trebuie să meargă înainte cu oameni cinstiţi !

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro