Mergi la conţinutul principal

„Minunata pantofăreasă” la Teatrul „Maria Filotti”

• spectacolul este realizat de elevii Liceului de Arte „Hariclea Darclee” şi a fost prezentat la Olimpiada Națională de Arta Actorului

 

Duminica aceasta, pe 9 iunie, aveţi ocazia să vedeţi un frumos spectacol al Liceului de Arte „Hariclea Darclee”, ce se va juca pe scena Teatrului „Maria Filotti”. Este vorba despre „Minunata pantofăreasă”, (La zapatera prodigiosa), după Federico Garcia Lorca, o comedie romantică în care o tânără pantofăreasă, de aproximativ 18 ani, este constrânsă să se căsătorească cu un cizmar bătrân și bogat. Deoarece este combativă și încăpățânată, îl constrânge pe soț să o părăsească, pentru ca mai apoi să-și dea seama că îi era drag, ba chiar îl iubea.

Într-o zi cizmarul se întoarce în sat, deghizat în bufon și dă un spectacol în care povestește propria istorie de viață, impresionând-o atât de tare pe soția sa încât până la urmă hotărăsc să rămână împreună. Prin acest conflict interior, autorul descrie omul în umanitatea sa, divizat de elanul dorințelor proprii și realitate.

Spectacolul a fost prezentat de Liceul de Arte „Hariclea Darclee” la Olimpiada Națională de Arta Actorului. Distribuția: Ana-Maria Băjănică, Ilie Starîș, Ionuț Voinea, Teodor Oancea, Daniel Dan, Alex Cociug, Stelian Hornea, Ana-Maria Turea, Anastasia Stănciulescu, Denisa Maria Cireașă, Corina Andreea Gologan, Geanina Condruz, Vittoria Baciu.

Regia artistică, scenografia și ilustrația muzicală - Daniela Antonescu, coregrafia - Nicoleta Brânzia, costume şi accesorii: Andreea Burlacu, Sabina Caragioiu, Iuliana Iorga, Raluca Duduc – cls.aXI-a Arteplastice/Textile – coordonator prof. Florentina Giol.

Bilete pot fi cumpărate de la agenţia teatrală şi online, pe www.blt.ro.

 

Săptămâna începe cu „Scene din viaţa Mariei Filotti”

La Teatrul „Maria Filotti” weekendul ţine până luni! Pe 10 iunie, de la ora 18.00, la Sala Mare, se joacă „Scene din viaţa Mariei Filotti”, de Matei Lucaci-Grünberg și Sever Bârzan, regie Matei Lucaci-Grünberg, o poveste ”cu de toate”, un spectacol biografic despre marea actriță ce ar trebui văzut de orice brăilean. Şi nu numai.

Distribuţie: Ramona Gângă, Valentin Terente, Monica Ivașcu, Silvia Tariq, Elena Andron, Dragoș Ioniță, Sever Bârzan. În alte roluri: Ioana Comșa, Eduard Stan, Maria Caplea, Maria Dinulescu (elevi). Instrumentiști: Mario Robert Ștefan (acordeon), Gabriela Constantin (vioară), Luca Marin (pian), Marius Iulian Neagu (percuție). Scenografia - Andreea Tecla, coloana sonoră - Sever Bârzan.

Bilete găsiţi tot la agenţia teatrală sau pe www.blt.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro