Mergi la conţinutul principal

„Maluri dunărene” - Atelier de pictură pentru copiii ucraineni de la Brăila

• activitatea face parte din Proiectul cultural pentru sprijinirea refugiaților ucraineni, derulat la Muzeul Brăilei „Carol I” • coordonatorii proiectului sunt prof. Nina Brajenco (Ucraina) și Camelia Hristian (șef serviciu, Muzeul Brăilei „Carol I”)

 

Sub genericul „Maluri dunărene”, la finele săptămânii trecute, s-a desfășurat, la Galeria „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei „Carol I”, un inedit Atelier de pictură pentru copii - activitate în cadrul Proiectului cultural pentru sprijinirea refugiaților ucraineni de la Brăila. Coordonatorul atelierului a fost Elena Albu, educator muzeal în cadrul Secției Artă a Muzeului Brăilei „Carol I”, iar traducerea în/din ucraineană a fost asigurată de prof. Nina Brajenco (Ucraina), refugiat ucrainean stabilit la Brăila.

„Pe malurile colorate de pictorița Emilia Dumitrescu, am petrecut momente plăcute, măsurând în trăiri fiecare pensulă ce a devenit vie în mâinile tinerilor ucraineni, care, însoțiți de prof. Nina Brajenco, au participat la Atelierul de pictură desfășurat în Galeria „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei”, a precizat coordonatoarea atelierului, Elena Albu, la finele unei zile pline de satisfacții.

Proiectul cultural pentru sprijinirea refugiaților ucraineni include Curs de limba română și Povești despre Brăila - la Centrul Diversității Culturale -, activități culturale și educaționale pentru copii și familii, vizite în expozițiile deschise la Muzeul Brăilei „Carol I” și tururi tematice în Centrul Istoric al Brăilei. Coordonatorii proiectului sunt: prof. Nina Brajenco (Ucraina) și Camelia Hristian, șef Serviciul Relații Publice a Muzeului Brăilei „Carol I”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro