• activitatea face parte din Proiectul cultural pentru sprijinirea refugiaților ucraineni, derulat la Muzeul Brăilei „Carol I” • coordonatorii proiectului sunt prof. Nina Brajenco (Ucraina) și Camelia Hristian (șef serviciu, Muzeul Brăilei „Carol I”)
Sub genericul „Maluri dunărene”, la finele săptămânii trecute, s-a desfășurat, la Galeria „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei „Carol I”, un inedit Atelier de pictură pentru copii - activitate în cadrul Proiectului cultural pentru sprijinirea refugiaților ucraineni de la Brăila. Coordonatorul atelierului a fost Elena Albu, educator muzeal în cadrul Secției Artă a Muzeului Brăilei „Carol I”, iar traducerea în/din ucraineană a fost asigurată de prof. Nina Brajenco (Ucraina), refugiat ucrainean stabilit la Brăila.
„Pe malurile colorate de pictorița Emilia Dumitrescu, am petrecut momente plăcute, măsurând în trăiri fiecare pensulă ce a devenit vie în mâinile tinerilor ucraineni, care, însoțiți de prof. Nina Brajenco, au participat la Atelierul de pictură desfășurat în Galeria „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei”, a precizat coordonatoarea atelierului, Elena Albu, la finele unei zile pline de satisfacții.
Proiectul cultural pentru sprijinirea refugiaților ucraineni include Curs de limba română și Povești despre Brăila - la Centrul Diversității Culturale -, activități culturale și educaționale pentru copii și familii, vizite în expozițiile deschise la Muzeul Brăilei „Carol I” și tururi tematice în Centrul Istoric al Brăilei. Coordonatorii proiectului sunt: prof. Nina Brajenco (Ucraina) și Camelia Hristian, șef Serviciul Relații Publice a Muzeului Brăilei „Carol I”.