Mergi la conţinutul principal
Vocile Brăilei

„Lucrări în bătaie de joc pe Aleea Învăţătorilor din Hipodrom”

• un locatar al unui bloc din zonă reclamă faptul că echipele de lucru ale „Tancrad” au decopertat aleile pietonale şi le-au lăsat aşa de câteva săptămâni • „Până acum nu s-a putut turna asfalt din cauza temperaturilor scăzute. De joi, 5 martie, începem să punem asfalt în toate zonele unde s-au făcut lucrări pregătitoare pe perioada iernii”, ne-au informat reprezentanţii Primăriei

 

Ritmul de lucru al echipelor “Tancrad” care acţionează în prezent prin diverse zone din oraş, la reabilitarea unor străzi, trotuare sau alei pietonale, îi nemulţumeşte pe tot mai mulţi brăileni. Ionuţ C., locatar al unui bloc din cartierul Hipodrom ne-a sesizat, de exemplu, că aleile din zonă au fost decopertate de vechiul asfalt, s-au montat câteva borduri, apoi muncitorii au dispărut din zonă, lăsând în urma lor noroaie şi pământ răscolit. Concret, situaţia relatată s-a întâmplat pe Aleea Învăţătorilor, în zona blocului N3.

“Nu e prima nici ultima dată când se fac lucrări fără rost şi în bătaie de joc. În urmă cu vreo trei săptămâni au apărut nişte echipe de muncitori care s-au apucat să sape şanţuri pentru borduri şi să decoperteze pe ici pe colo. Iniţial am crezut că e vorba de borduri pentru partea carosabilă dar am văzut apoi că au pus borduri pe trotuar, lângă gardurile vii. Chiar era necesar? Nici măcar nu au continuitate, pe alocuri sunt lipsă. Trecând peste asta, au demolat destul, s-au făcut că lucrează, apoi au dispărut. A trecut cel puţin o săptămână de când s-au evaporat muncitorii şi utilajele. Păi, poate cineva din Primărie să dea o explicaţie? Vin căldurile, nici nu vreau să-mi imaginez praful ce se va ridica din cauza traficului maşinilor din zonă. Şi nu este singura zonă în cauză. Sunt multe alei între blocuri în aceeaşi situaţie. Am vecini care sunt nemulţumiţi, dar sunt în vârstă şi ridică din umeri: «Ce să facem? Lucru românesc, bătaie de joc…». Şi asta zic şi eu: nu mai ţine de incompetenţa administraţiei locale, ci efectiv este o bătaie de joc!”, ne-a transmis brăileanul nemulţumit.

Reprezentanţii Primăriei au o explicaţie pentru această situaţie. Ei spun că până la această dată s-au făcut doar lucrări specifice anotimpului rece, cum ar fi decopertări sau montare de borduri, iar turnarea asfaltului poate începe doar de acum încolo, deoarece temperaturile au crescut, iar prognozele indică faptul că se vor menţine constante.

“Nu s-a putut turna asfalt în perioada iernii, din cauza temperaturilor specifice anotimpului rece. Abia acum se poate pune strat de asfalt, iar Tancrad ne-a anunţat că joi, 5 martie, va începe turnarea de binder pe strada Celulozei, unde este în lucru suprafaţa carosabilă. După aceea, gradual, se va pune asfalt în toate zonele din oraş care au fost deja pregătite cu borduri pe parcursul iernii, inclusiv pe Aleea Învăţătorilor din cartierul Hipodrom”, ne-a declarat Marius Termegan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro