Mergi la conţinutul principal

„Legendele Românilor”. Vernisaj la Muzeul Brăilei „Carol I”

• expoziția de pictură istorică a celebrului artist plastic Valentin Tănase va fi vernisată vineri, 24 mai, ora 14.00, la sediul central al Muzeului Brăilei „Carol I”, din Piața Traian nr. 3 • evenimentul este organizat de Elena Albu, educator muzeal în cadrul Secției Artă, iar expoziția poate fi vizitată până la finele lunii iulie

 

Vineri, 24 mai, ora 14.00, în Sala „Regele Ferdinand I și Regina Maria” de la Muzeul Brăilei „Carol I” (Piața Traian nr. 3), are loc vernisajul expoziției de pictură istorică „Legendele Românilor” a artistului plastic Valentin Tănase. Evenimentul cultural este organizat de Elena Albu, educator muzeal în cadrul Secției Artă a Muzeului Brăilei „Carol I”.

„Expoziția unește pe simezele muzeului peste treizeci de lucrări de artă organizate într-o suită în care putem recunoaște momente importante ale devenirii neamului nostru, redate cu măreția care a format pentru mai multe generații viziunea despre domnitorii noștri și despre anumite pagini din istorie. Valentin Tănase este un artist renumit și versatil, cu o carieră impresionantă în lumea artei”, a precizat Elena Albu.

Absolvent al Universității Naționale de Arte din București, Valentin Tănase este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) și director al Studioului Artistic al Armatei. Prestigiul și talentul său au fost recunoscute prin numeroase premii și distincții pe care le-a primit de-a lungul carierei sale. Printre acestea, se numără Ordinul Steaua României în grad de ofițer, în 2001, Premiul Național pentru ilustrație de carte, în 2003, Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler, în 2015 și Ordinul Steaua României în grad de comandor, în anul 2019.

„Valentin Tănase este un artist complet, cu o vastă experiență în grafică, pictură, sculptură și ilustrație. A avut peste 60 de expoziții personale în țară și străinătate și a colaborat cu diverse publicații și edituri de-a lungul carierei sale. Cu un talent remarcabil pentru reprezentarea istoriei, a evenimentelor din prezent și a science-fiction-ului, el a creat lucrări impresionante în diverse medii artistice, de la ilustrații de carte și benzi desenate, la picturi pe pânză, picturi murale și sculpturi. Artistul Valentin Tănase demonstrează un control deplin al mijloacelor sale de expresie, având o abilitate remarcabilă în redarea mișcării, a monumentalității și a compoziției detaliate. Universul său artistic este plin de viață, sensibil și plin de forță în același timp, oferind o alternativă fascinantă la realitatea imediată”, a mai precizat Elena Albu, educator muzeal și organizator al expoziției de la muzeu.

Expoziția „Legendele Românilor” a artistului Valentin Tănase poate fi vizitată până la sfârșitul lunii iulie a.c.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro