Mergi la conţinutul principal

„Lecția de prostituție predată cadrelor didactice de un ministru fără autoritate”

* reacția vine din partea profesorului brăilean Daniel Voinea, după ce ministrul Educației a afirmat într-o emisiune TV că dascălii care nu se vaccinează ar putea să nu intre la supravegherea examenelor naționale * declarația ministrului nu este susținută nici de liderul sindicatului brăilean, Valeriu Partene, care a afirmat că măsura ar fi una discriminatorie

 

Reacții dure din partea profesorilor brăileni după ce ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a afimat într-o emisiune TV că dascălii nevaccinați împotriva Covid-19 ar putea să nu intre la supravegherea examenelor naționale. Totodată, acesta a anunțat recompense motivaționale pentru cei care vor fi supraveghetori la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Declarațiile ministrului au fost ferm condamnate de prof. Daniel Voinea, care predă științe socio-umane la Liceul de Arte “Hariclea Darclee”. Redăm în integralitate reacția acestuia:

“Lecția de prostituție predată cadrelor didactice de un ministru fără autoritate.

Când au votat cadrele didactice să-și vândă corpul la comanda samavolnică a unui ministru al Educației?
Ministrul
Educației face o invitație profesorilor să-și vândă corpurile, pentru un ban în plus. Concret, spune că vor supraveghea la viitoarele examene naționale doar cei vaccinați, cărora le promite un «tarif motivant» pe oră (cum altfel?).
Prin urmare,
«Vreți bani? Atunci vindeți-vă corpurile, penetrați-le cu acest ser experimental».
Discriminarea, șantajul și manipularea sunt așa de evidente și probante, încât este nevoie de intervenția adevăratelor autorități (cele care apără libertatea fundamentală de a spune da sau nu, în fața unui așa-zis liberal).
Autoritatea actualului ministru este acum nul
ă (autoritatea unui om se bazează pe respectul și iubirea celor pe care-i conduce, ceea ce este evident fals pentru acest om).

 

Liderul sindicatului brăilean: “Decizia ar fi una discriminatorie”

Contactat de redactorii “Obiectiv”, și președintele Sindicatului “Învățământ” Brăila, Valeriu Partene, a declarat că o astfel de decizie ar fi discriminatorie pentru angajații din învățământ. Din acest motiv, liderul sindical crede că regula nu se va regăsi în ordinul de ministru privind plata supraveghetorilor la examenele naționale.

“În niciun caz ordinul de ministru care vă apărea privind plata activităților desfășurate de profesori la examenele naționale nu va veni cu elemente discriminatorii. Atâta timp cât vaccinarea nu este obligatorie, nu putem interzice unui dascăl să participe la o activitate la care profesia lui îl îndreptățește să fie prezent. Sub nicio formă nu cred că va fi prevăzută în ordin acest lucru. De data asta se promite o plată nu știu cât de mare și vor avea acces la ea doar cei care se vaccinează. Nu! În clipa în care vom avea o lege care obligă la vaccinare atunci n-avem decât să scriem orice în acel ordin de ministru. Până atunci, din punctul nostru de vedere, nu este posibil. Ar fi un element de discriminare între oamenii școlii”, ne-a declarat Valeriu Partene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro