Mergi la conţinutul principal
Expoziție vernisată la Galeriile de Artă „Gheorghe Naum”

„La pas prin Bălțile Brăilei”. Peisaje dunărene prin ochii a peste 150 de copii din satele riverane

• expoziția reunește desenele a 157 de elevi ai școlilor gimnaziale din comunele situate de-a lungul Dunării - Chiscani, Tichilești, Gropeni, Mărașu și Frecăței, precum și de la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu”, Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” și Liceul de Arte „Hariclea Darclée” • expoziția poate fi vizitată până pe 29 ianuarie 2023, de miercuri până duminică, între orele 9.00 și 17.00

 

Expoziție de desene reunite sub genericul „La pas prin Bălțile Brăilei”, vernisată vineri, 13 ianuarie, la Galeriile de Artă „Gheorghe Naum” - Muzeul Brăilei „Carol I”, cu participarea unui impresionat număr de elevi ai comunelor riverane Dunării și de la trei mari unități de învățământ brăilene, cu sprijinul Asociației Culturale Cinefiil.  

Expoziția adună pe simezele galeriei lucrările a nu mai puțin de 157 de tineri, elevi ai școlilor gimnaziale din comunele situate de-a lungul Dunării: Mărașu, Frecăței, Chiscani, Tichilești și Gropeni, precum și elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci”, Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” și Liceul de Arte „Hariclea Darclée” din Brăila.

„Parte din proiectul cu același nume, expoziția reprezintă o formă de implicare a tinerilor în discuția asupra problemelor de mediu cu care lumea noastră se confruntă. Lucrările lor transmit mesaje de îngrijorare ce urmăresc să îndrepte atenția și eforturile întregii comunități către protejarea mediului înconjurător”, precizează organizatorii evenimentului cultural.

Evenimentul a fost prezentat de Elena Nicoleta Albu, educator muzeal în cadrul Secției Artă a Muzeului Brăilei „Carol I”, și Cristian Lalu, conservator în cadrul Secției Științele Naturii. Expoziția „La pas prin Bălțile Brăilei” poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 9.00 și 17.00, până pe 29 ianuarie 2023.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro