• evenimentul, organizat de Liceul Teoretic „Traian Lălescu” Brănești, lfov, a avut loc pe 8 februarie, în Sala de festivități a Universității „Spiru Haret”, București • au participat 67 de formații și ansambluri din județele Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova și Sibiu
Micii dansatori de la Centrul de Creație Brăila, pe podium la București.
Astfel, în ziua de sâmbătă, 8 februarie, ansamblul de dansuri populare „Jocul Mic Brăilean”, din cadrul „Atelierului de revitalizare a patrimoniului etnografic imaterial brăilean - Jocul”, al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (coregraf Titica Ioniță), a participat la cea de-a X-a Ediție a Festivalului-concurs regional de dans pentru copii „Euro Dance”, care s-a desfășurat în Sala de festivități a Universității „Spiru Haret”, București.
Micii dansatori de la Centrul de Creație au reprezentat cu mândrie jocul brăilean în cadrul festivalului, rezultatele muncii depuse fiind răsplătite cu un binemeritat Premiul I, acordat de juriu la Secțiunea „Dans popular”, categoria de vârstă 9-11 ani.
Evenimentul a fost organizat de Liceul Teoretic „Traian Lălescu” din Brănești, jud. Ilfov. S-au înscris în concurs nu mai puțin de 67 de formații și ansambluri din 10 județe ale țării - Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova și Sibiu -, la toate cele patru categorii: Dans modern, Dans popular, Dans caracter și majorete.
Ansamblul „Jocul Mic Brăilean” a luat fiinţă în anul 2022, la inițiativa Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) Brăila, sub îndrumarea coregrafului Titica Ioniță. Din formația participantă la evenimentul din weekendul trecut au făcut parte elevii: Badiu Daria, Bertescu Elena, Bocăneală Theodor Ioan Efren, Calmuc Ioana, Grigore Briana, Negru Rebeca, Mircea Andreea Leontina, Săndulescu Amalia Elena, Soare Ștefan, Stroie Antonia Elena, Sulicu Iraida,Țonea Iulia Violeta.
Conceput ca un atelier în cadrul CJCPCT Brăila, „Jocul Mic Brăilean” are drept scop „conservarea, revitalizarea, promovarea și transmiterea către noile generații a tradiției jocului popular specific zonei etnografice Brăila, precum și a altor zone de interes etnografic din ţară”.