Mergi la conţinutul principal

„Integrarea competențelor TIC în domeniul educației economice (CITEec)”, proiect Erasmus+ la Liceul Economic “Ion Ghica”

* scopul acestui proiect constă în utilizarea TIC și open source intelligence de elevi și profesori, ca instrumente de învățare, și adaptarea metodelor didactice la noile tehnologii informaționale * la cele patru mobilități de formare din Slovenia, Grecia, Italia și Spania au participat 16 cadre didactice ale liceului

 

Colegiul Economic “Ion Ghica”, Brăila, este beneficiarul proiectului european Erasmus+ ”Integrarea competențelor TIC în domeniul educației economice (CITEec)”, ce se derulează în perioada 2018-2021, 2018-1-RO01-KA101-048086. Scopul acestui proiect constă în utilizarea TIC și open source intelligence de către elevi și profesori, ca instrumente de învățare, și adaptarea metodelor didactice la noile tehnologii informaționale.

La cele patru mobilități de formare din Slovenia, Grecia, Italia și Spania au participat 16 cadre didactice de la Colegiul Economic “Ion Ghica”, iar prin cunoștințele și abilitățile dobândite vor forma un nucleu capabil să folosească competențele TIC și de antreprenoriat în implementarea altor proiecte cu impact pozitiv asupra școlii, elevilor, părinților și comunității. Transferul și valorizarea noilor competențe ale participanților la cursurile de formare s-au realizat integral cu cele patru fluxuri de formare profesională.

În perioada 19-23.04.2021, în ultima sesiune de formare profesională cuprinsă în proiect, la cursul de formare "Creativity in Teaching and Learning using ICT: The Digital Classroom”, desfășurat în Alcala de Henares, Spania, au participat patru cadre didactice. Furnizorul de formare a fost Cervantes Training.

Toate cadrele didactice beneficiare ale cursurilor de formare au obținut la final un certificat “Europass Mobility” și un certificat de absolvire a cursului eliberat de furnizorul de formare.

Prin intermediul acestor schimbări școala va avea o nouă deschidere cu orientare internațională și va asigura calitatea predării cu noile tehnologii IT, va comunica și colabora cu parteneri externi în schimburi interculturale și va transfera cunoștințele și competențele dobândite în avantajul elevilor.

Pentru mai multe informații puteți vizita site-ul proiectului www.citeec.com.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro