• evenimentul a avut loc vinerea trecută, pe scena Casei Tineretului • opt ansambluri folclorice brăilene au evoluat în cadrul festivalului, iar juriul a fost prezidat de cunoscutul om de televiziune „Nea Mărin”, unul dintre cei mai buni coregrafi din România • Daniela Condurache și Raluca Diaconu au susținut, fiecare, câte un recital pentru brăilenii prezenți la festival
Cea de-a II-a ediție a Festivalului-concurs de amatori „Joc și cântec”, desfășurat de Sfânta Maria Mică, 8 septembrie, pe scena Casei Tineretului, și-a desemnat câștigătorii.
Premiul I a fost adjudecat de Ansamblul folcloric “Hora Măxinenilor”, din comuna Măxineni, Premiul al II-lea a revenit Ansamblului “Flori de Bărăgan”, din satul Tătaru, comuna Dudești, iar Premiul al III-a a fost câștigat de Ansamblul folcloric “Mușețeanca”, din orașul Însurăței. Juriul festivalului i-a avut în componența sa pe cunoscutul om de televiziune Marin Barbu („Nea Mărin”), coregraf și artist (președinte juriu), Andrei Iancu și Veronica Dobrin.
Opt ansambluri brăileane din municipiu și județ au fost înscrise la ediția a II-a a Festivalului-concurs „Joc și cântec”: Ansamblul folcloric “Vulturașul” (comuna Mircea Vodă), Ansamblul folcloric “Românașii lui Vlaicu” (Școala Gimnazială Vlaicu Vodă, din municipiul Brăila), Ansamblul folcloric “Hora Măxinenilor” (comuna Măxineni), Ansamblul folcloric “Nu mă uita” (Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir, mun. Brăila), Ansamblul “Flori de Bărăgan” (comuna Dudești, sat Tătaru, jud. Brăila), Ansamblul folcloric “Mugurașii” (Școala Gimnazială ,,Costache Grigore Șuțu”, comuna Șuțești), Ansamblul folcloric “Mușețeanca” (oraș Însurăței) și Formația de dansuri populare a Școlii Profesionale “Emil Drăgan” (comuna Grădiștea).
În cadrul festivalului de pe 8 septembrie, de la Casa Tineretului, au susținut recitaluri îndrăgita interpretă de muzică populară Daniela Condurache și Raluca Diaconu, amfitrioana evenimentului. De asemenea, și-au dat concursul cele două grupe de dansuri populare din cadrul Atelierelor de revitalizare a patrimoniului imaterial brăilean - Jocul ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (Centrul de Creație), organizatorul festivalului.
Scopul festivalului este acela de a stimula în rândul tinerilor amatori interesul pentru receptarea, păstrarea și punerea în valoare a creațiilor populare, a frumuseții portului popular, apropierea de tradițiile populare dar și descoperirea, cultivarea și promovarea formațiilor de dansuri populare și a ansamblurilor folclorice din județul Brăila.